Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ГОТУЮТЬ М'ЯСО НА ГАРЯЧІЙ ЛАВІ ВУЛКАНА
В Ісландії все відбувається майже за прислів'ям: «Кому біда, а кому — вигода». У район, де прокинувся вулкан під назвою Фімвордухалс, заповзятливі власники ресторанів відрядили досвідчених кухарів. Кулінари спеціально дістаються до місць скупчення туристів, щоб задовольнити їхні гастрономічні смаки, повідомляє Укрінформ. Хітом, а значить найдорожчою стравою, нині там є м'ясо, запечене на гарячій лаві.

Для того щоб скуштувати незвичайну печеню, приготовлену таким курйозним способом, туристи з Європи платять великі гроші. До вартості страви входить і піший похід із супроводженням до місця, де кухарі «чаклують» над гігантською «вулканічною конфоркою». Хоча пункт призначення туристичного маршруту знаходиться на безпечній відстані від кратера, тепло лави, що остигає, дозволяє займатися смажінням цілодобово. Усе задоволення з прогулянкою до вулкана і пікніком коштує охочим 350 євро.

АМЕРИКАНЕЦЬ БУДУЄ МІСТА ІЗ ЗУБОЧИСТОК
39-річний американець Стен Мунро відтворює пам'ятки архітектури за допомогою зубочисток, повідомляє Gazeta.ua. Серед його робіт — дубайська вежа Бурдж-Халіфа, площа Святого Петра у Ватикані, Ангкор-Ват у Камбоджі, Ейфелева вежа, сіднейська опера в Австралії, лондонський Тауерський міст. Загалом умілець відтворив понад 50 знакових пам'яток у масштабі 1:164.
Стен разом із дружиною живе у Нью-Йорку. Він має намір потрапити до Книги рекордів Гіннесса у липні цього року з роботою «Місто-Зубочистка ІІ». Планує перемогти у номінації «Найбільша споруда із зубочисток».
2005-го Мунро подавав заявку до Книги рекордів із роботою «Місто-Зубочистка І». Однак тоді його випередив американець Майкл Сміт, який сконструював алігатора завдовжки 4,5 метра.
Нині для свого «Міста ІІ» Мунро використав 3,5 млн зубочисток. Це на 500 тисяч більше, ніж у Сміта п'ять років тому.
«Працюю цілодобово. Я вже побив рекорд п'ятирічної давнини, але вирішив не спинятися»,— розповідає майстер.
Першу модель він сконструював, коли навчався у школі. Тоді вчитель запропонував побудувати шестидюймову (15 см) споруду, яка могла б утримати яйце. Далі майстер самотужки вдосконалював своє вміння.
Колись Стен працював телеведучим, але 2003 року став безробітним. Зараз він займається будівництвом споруд із зубочисток, які купує в оптовика. Умілець рахує кожну використану паличку. Скріплює їх за допомогою клею. Споруди порожнисті. Першу свою роботу, яку назвав «Місто хмарочосів», продав музею на Майорці (Іспанія). Він будував її два роки. До композиції увійшли 50 споруд.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • РЕКОРДИ
  • Дива
  • ФАКТ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».