Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«ІНТЕР» ЗУПИНЯЄ МЕССІ
Актуальне запитання міжнародного футбольного сезону, здається, може отримати відповідь. Фантастичну «Барселону» з геніальним Мессі можна не пустити до фіналу Ліги чемпіонів УЄФА. Зробити це цілком до снаги міланському «Інтеру», який на своєму полі здобув вольову перемогу над каталонцями.

Склади команд на стадіоні «Джузеппе Меацца» були такими.
«Інтер»: Жуліо Сезар, Майкон, Самуель, Лусіо, Дзанетті, Камб'яссо, Пандєв, Мотта, Снейдер, Міліто, Ето'О.
«Барселона»: Вальдес, Дані Алвес, Пуйоль, Піке, Максвелл, Хаві, Бускетс, Кейта, Мессі, Ібрагімович, Педро.
Із перших хвилин «гранатово-чорні» (у виїзному варіанті — «рожеві») відчули, що в гостях їм доведеться нелегко: «Інтер» тиснув на ворота Вальдеса і змушував «Барселону» робити те, що зазвичай роблять її суперники,— грати без м'яча.
Та невдовзі гра вирівнялася. На 19-й хвилині після помилки оборони господарів колишній гравець «Інтера» Максвелл на своєму лівому фланзі «об'їхав» оборонців міланської команди, неначе на велосипеді, й класно прострілив на Педро поблизу 11-метрової позначки. Молодий футболіст не схибив, і «Барселона» вийшла вперед.
Подумалося, що виконання каталонцями стратегічного завдання (забити гол на чужому полі) позбавляє решту матчу інтриги. Та насправді все тільки-но розпочиналося.
На 30-й хвилині після флангової передачі Міліто, який перебував в оточенні гравців «Барси» біля одинадцятиметрової позначки, зміг проштовхнути м'яч на «забутого» в штрафному майданчику Снейдера, і голландський півзахисник подарував надію трибунам стадіону «Джузеппе Меацца».
Майже одразу після перерви все той же Міліто вдруге став автором результативної передачі: простріл використав Майкон. Однак на цьому «чорно-сині» не зупинилися, і на 61-й хвилині Міліто забив сам: коли після навісу з флангу по воротах пробивав Снейдер, аргентинець зміг відправити м'яч у сітку. Багатьом прихильникам футболу здалося, що португальський рефері Олегаріу Бенкеренса не зафіксував офсайд під час удару Снейдера.
Матч завершився з рахунком 3:1, хоча протягом останніх десяти–п'ятнадцяти хвилин «Барселона» була близька до взяття воріт Жуліо Сезара.
В іншому півфінальному матчі Ліги чемпіонів теж відзначився арбітр. Італієць Роберто Розетті вилучив спочатку лідера «Баварії» Франка Рібері, а згодом вирівняв склади, показавши червону картку гравцеві «Ліона» Жеремі Тулалану.
Поєдинок на мюнхенській «Фуссбаль-Аріна» був багатий не на голи, а на єдиноборства і зіткнення. В одному з епізодів наприкінці першого тайму Рібері жорстко в'їхав у гомілкостоп Лісандро Лопесу, і Розетті не вагався, запаливши перед баварським французом червоне світло. Інший рефері на місці італійця міг би обмежитися жовтою карткою.
Наставник «Баварії» Луї ван Гаал одразу покликав із лави запасних Анатолія Тимощука і почав щось йому пояснювати. На полі українець з'явився після перерви.
Не минуло й десяти хвилин другого тайму, як склади знову стали рівними — Жеремі Тулалан напрацював на другу жовту картку.
На 69-й хвилині після передачі Тимощука вкотре відзначився ударом з-поза меж штрафного майданчика Ар'єн Роббен. Матч завершився з рахунком 1:0 на користь «Баварії».
Наступного тижня відбудуться матчі-відповіді, які назвуть імена фіналістів, котрі зіграють у травні на мадридському стадіоні «Сантьяго Бернабеу».
також у паперовій версії читайте:
  • ЗНОВУ ДВОВЛАДДЯ
  • «ПЕРЕДПОКІЙ» ХОКЕЙНОЇ ЕЛІТИ
  • «МАКЛАРЕН» ВИГРАВ У КИТАЇ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».