Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ХЛОПЧИКА З ТРИДЦЯТЬ ОДНИМ ПАЛЬЦЕМ ПРООПЕРУВАЛИ
Шестирічного школяра з китайського міста Шеньян, що народився з 15 пальцями на руках і 16 — на ногах, прооперували. Аби видалити зайві пальці, хірургам знадобилося приблизно 6,5 години, повідомляє tsn.ua. Анатомічне відхилення, що призвело до багатопалості, відоме науці як полідактилія.

Найчастіше причиною цього дефекту є спадковість. Однак він може виникнути і в результаті нової мутації.
Полідактилія зазвичай спостерігається на мізинці однієї руки. Захворювання хлопчика — більш рідкісне. У нього центральна полідактилія, при якій дублюються середні пальці. Крім того, три пальці на одній і чотири на іншій руці були зрощеними.
За словами матері, її синові довелося страждати і через те, що однолітки в дитячому садку і пізніше у школі постійно глузували з нього.
Ймовірно, китайському школяреві належатиме світовий рекорд за кількістю пальців, котрий раніше приписували двом індійцям (Пранамайє Менарі й Девендра Харне), в яких було 12 пальців на руках і 13 — на ногах.

СТВОРИВ ЦЕРКВУ З ПІЩИНКИ
Англієць Віллард Вайган із графства Глостершир змайстрував з піщинки крихітний макет місцевої церкви Святого Варфоломія, повідомляє NEWSru.ua.
Як розповів умілець, він помістив макет, котрий можна розгледіти лише під мікроскопом, на вушко голки. Вайган прагнув довести своїй дівчині, прихожанці церкви Св. Варфоломія, що здатний створити такий шедевр.
Настоятель місцевої церкви Джонатан Перкін вважає незвичайний макет храму символічним, тому що історія християнства, за його словами,— «це своєрідний роман про любов, і головний герой в ньому — Бог, який хоч і великий, але став мікроскопічним в особі Ісуса і прийшов, щоб нас любити».
Майстер сказав, що на створення мікромакетів його в дитинстві надихнула мати, котра говорила: «Що менша твоя робота, то більшим буде твоє ім'я».
Додамо: торік у грудні італійський майстер створив найменший у світі вертеп. Крихітні фігурки Богородиці, Йосипа, ангела і Немовляти-Ісуса в яслах він помістив на голівку шпильки.
також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ФАКТ
  • НОУ-ХАУ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».