Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЧИ БУДЕ АНГЛІЙСЬКИЙ ФІНАЛ?
Німецький Гамбург 12 травня прийме перший у футбольній історії фінал Ліги Європи. А цього тижня в північнонімецькому місті відбулася перша церемонія передачі трофею, який відтепер вручатимуть за перемогу в Лізі Європи УЄФА. Донецький «Шахтар» віддав завойований торік Кубок УЄФА. Урочиста церемонія з цього приводу відбулася на рибному ринку Гамбурга.

Отримавши Кубок від делегації гірників, президент УЄФА Мішель Платіні передав трофей мерові Гамбурга Олі фон Бойсту і послові фіналу Ліги Європи Уве Зеелеру, котрий грав за «Гамбург».
Гамбург, який приймав матчі чемпіонату світу-2006, уже проводив один фінал Кубка УЄФА. 1982 року, коли фінали складалися з двох зустрічей, тут відбувся матч-відповідь між «Гамбургом» і «Гетеборгом». Німецький клуб тоді поступився за сумою двох поєдинків із рахунком 0:4.
Перед тим як попрощатися з Кубком УЄФА головний тренер «Шахтаря» згадав незабутні миттєвості попереднього сезону: «Це був фантастичний момент, коли ми підняли над головою трофей. Це було щось унікальне, чого я ніколи не забуду. Конкуренція була серйозною, і ми подолали кілька провідних клубів континенту».
Разом із Луческу Гамбург відвідали захисник Маріуш Левандовськи і форвард Жадсон, який забив останній гол в історії Кубка УЄФА у фінальному поєдинку з «Вердером».
Клуб, що вибив володаря останнього в історії Кубка УЄФА з Ліги Європи, продовжує претендувати на виграш дебютного змагання. У чвертьфіналі англійський «Фулгем» двічі переграв німецький «Вольфсбург». Рахунок 2:1 було зафіксовано в Лондоні, єдиного м'яча Боббі Замори, забитого на старті матчу-відповіді, вистачило для мінімальної перемоги на виїзді.
У півфіналі лондонці зіграють з «Гамбургом», який докладатиме максимум зусиль для того, щоб зіграти на власному стадіоні й у фіналі. «Гамбург», як і «Фулгем», не залишив своїм опонентам із бельгійського «Стандарда» шансів на інший результат. Німецька команда виграла домашній поєдинок з рахунком 2:1, а на виїзді перевага була ще переконливішою — 3:1.
Якщо «Фулгему» все-таки вдасться здолати опір «Гамбурга», то цілком імовірним здається англійський фінал. В іншій півфінальній парі намагатиметься оформити путівку на північ Німеччини «Ліверпуль». Команда Рафаеля Бенітеса мала в особі португальської «Бенфіки» гідного суперника. На виїзді «червоні» програли з рахунком 1:2, хоча все для англійського клубу розпочалося чудово — з неймовірно красивого голу Аггера. Та на домашній арені «Енфілд Роуд» мерсисайдці розгромно переграли сильного опонента (4:1). Забивали у ворота португальців Кюйт, Лукас і Фернандо Торрес, котрий записав на свій рахунок дубль.
Суперником «Ліверпуля» у півфіналі став мадридський «Атлетико», який за сумою двох матчів виявився дещо сильніший за іншого представника Іспанії — «Валенсію». Мадридці пройшли до півфіналу за рахунок більшої кількості м'ячів, забитих на полі суперника: в гостях у «кажанів» було зафіксовано результативну нічию (2:2), а в столиці Іспанії ворота обох команд залишилися недоторканними.
Півфінальні матчі відбудуться 22 і 29 квітня.
також у паперовій версії читайте:
  • «ДИНАМО» ПОВЕРТАЄ ЛІДЕРСТВО
  • БАСКЕТБОЛ: НА ЧАСІ ПЛЕЙ-ОФ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».