Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
НА АМАЗОНЦІ З'ЯВИВСЯ ПЛАВУЧИЙ БАНК
Нині банківськими послугами зможуть скористатися клієнти у найвіддаленіших і найбідніших районах Бразилії, повідомляє The Wall Street Journal. Керівник і службовець «річкового» відділення Bradesco в одній особі — 43-річна Лузіа Мораєс, колишня домогосподарка. В її розпорядженні на борту трипалубного теплохода Voyager III — комірчина, пристосована під офіс, а з техніки — ноутбук, принтер і банкомат.

Кожні два тижні разом із 200 пасажирами Мораєс підіймається на борт судна і вирушає у дев'ятиденну поїздку, долаючи шлях з центральних районів бразильської Амазонки до каламутних притоків біля кордонів з Колумбією і Перу. Курсуючи на теплоході за маршрутом завдовжки 1000 миль із зупинками у десятках портів, вона пропонує банківські послуги людям, хто не має у своєму розпорядженні великих коштів, і яким часом навіть до лікарні чи ринку доводиться добиратися кілька днів. Багато хто з цих людей ніколи не користувався банкоматами, не мав ощадних рахунків і не брав споживчих кредитів.
Тепер на борту судна вони можуть відкрити ощадний або чековий рахунок, отримати кредит, прямі перекази виплат чи фінансову допомогу для пенсіонерів і малозабезпечених.

ПРОСИТЬ ЗМЕНШИТИ ТЕРМІН УВ'ЯЗНЕННЯ НА 800 РОКІВ
Американський мільйонер Шолам Вайс, засуджений 2000-го за фінансові махінації до найдовшого терміну ув'язнення — 845 літ, звернувся до суду, сподіваючись на перегляд вироку, повідомляє NEWSru.ua.
Підприємець із Нью-Йорка просить пом'якшити йому покарання років на... 800, аби термін, що залишився, «становив 35 років». Десять років він уже відсидів.
55-літній Вайс має відсидіти зазначений строк і сплатити штраф 300 млн доларів за 78 доведених випадків здирництва і шахрайства з використанням електронних засобів комунікації, а також за «відмивання» грошей під час краху 1994-го великої страхової компанії National Heritage Life Insurance. Його спільник, брокер Кіт Паунд, отримав тоді 740 літ в'язниці. Проте помер за чотири роки після арешту.
Адвокати Вайса подали звернення до федерального окружного апеляційного суду про повторне слухання справи, сподіваючись на використання інших принципів під час визначення ступеня провини шахрая.
Додамо, що творця фінансової «піраміди століття» Бернарда Медоффа, який ошукав вкладників на 50 мільярдів доларів, посадили до в'язниці на 150 років.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • НОУ-ХАУ
  • ФАКТ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».