Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ
НАЙУЛЮБЛЕНІШІ АРТИСТИ ПІДЛІТКІВ
Вручення нагород Kids Сhoice Awards — найкумедніша та найвеселіша подія в американському шоу-бізнесі. Найкращим акторам і музикантам, обраним дитячою телеаудиторією, вручають почесні помаранчеві дирижаблі. Цьогоріч найпопулярнішими серед дітлахів зірками стали актор Тейлор Лотнер — виконавець ролі у стрічці «Сутінки», та кантрі-співачка Тейлор Свіфт, які отримали по дві відзнаки, повідомляє NEWSru.ua.

Лотнера визнали «найулюбленішим актором» і відзначили разом із акторкою Крістен Стюарт як «найкрутішу пару року». А Свіфт удостоїлася премій у категоріях «Найкраща виконавиця» та «Найкраща пісня».
Нагороду як «найулюбленіша акторка» отримала Майлі Сайрус — зірка серіалу «Ханна Монтана». На сцені дівчині довелося втікати від обіймів Кеті Перрі, облитої зеленим слизом. Поливати переможців і ведучих густою зеленою рідиною вважається традиційною розвагою на врученні «дитячих» премій. Інколи струмінь спрямовують і в глядацький зал. Інша «родзинка» шоу — імена переможців вказують не на листках у конвертах, а на найрізноманітніших речах. Аби дістати картку з написом, ведучим частенько доводиться добряче попітніти.
«Найулюбленішим гуртом» дітлахів визнали Black Eyed Рeas. Нинішня премія Kids' Choice — не перша в їхній скарбничці: впродовж 2000-х музиканти кілька разів очолювали рейтинг симпатій юного покоління. А торік у листопаді групу відзначила і доросла аудиторія: музикантів визнали улюбленим гуртом американців за підсумками «народного» нагородження American Music Awards. «Найулюбленішим співаком» став репер Jay-Z.
Найкращим дитячим фільмом названо «Елвін і бурундуки-2», мультфільмом — повнометражку «Вгору», телепрограмою — серіал iСarly, а найулюбленішим реаліті-шоу — American Idol.
Спеціальною гостею вечора була R&B-зірка Ріанна, котра виконала свій останній хіт — Rude Boy. Співачка представила яскраве футуристичне шоу з гігантськими роботами на «підтанцьовці».
Засновником премії є телеканал Nickelodeon, який щороку голосами своїх глядачів визначає улюблених музикантів, кіноакторів і спортсменів дитячої аудиторії — таких собі «рольових моделей». Цього року нагородження відбувалося 23-й раз.

ЛАУРЕАТИ КІНОПРЕМІЇ «НІКА»
У Москві в театрі оперети вручили кінематографічні премії «Ніка», повідомляє lenta.ru. Найкращим фільмом, за підсумками 2009 року, став «Півтори кімнати, або Сентиментальна подорож на батьківщину» Андрія Хржановського. Стрічка розповідає про Йосифа Бродського. В центрі сюжету — повернення поета до Петербурга, що не відбулося, і його роздуми про дитинство і юність. Головні ролі виконували Сергій Юрський, Аліса Фрейндліх і Григорій Дитятковський.
Хржановського також назвали найкращим режисером. Крім того, він і Юрій Арабов стали лауреатами премії за найкращий сценарій.
Про рішення вперше в історії «Ніки» нагородити за найкращу чоловічу роль одразу двох акторів було відомо заздалегідь. Премії одержали Володимир Ільїн за роботу в «Палаті № 6» і Олег Янковський (посмертно) за ролі у фільмах «Цар» і «Анна Кареніна». Вони були єдиними номінантами в цій категорії.
Премію за найкращу жіночу роль отримала Світлана Крючкова, котра зіграла бабусю головного героя у картині Сергія Снєжкіна «Поховайте мене за плінтусом». Статуетку за найкращу жіночу роль другого плану одержала Марія Шукшина за роботу в тому самому фільмі.
У номінації за найкращу чоловічу роль другого плану нагороди отримали одразу три актори — Максим Суханов, Сергій Дрейден і Роман Мадянов.
Найкращою стрічкою країн СНД і Балтії визнано «Мелодію для шарманки» Кіри Муратової, котра представляла Україну. Найкращим анімаційним фільмом став «Очумелов» Олексія Дьоміна. Відкриттям року кіноакадеміки назвали картину «Росія-88» режисера Павла Бардіна. Найкраща документальна стрічка — «Рерберг і Тарковський: зворотний бік Сталкера» режисера Ігоря Майбороди.
«Ніку» в номінації за честь і гідність одержала Людмила Гурченко. Статуетку за внесок у російський кінематограф академія кіномистецтва вручила Юрію Норштейну.
Крім того, премією в спеціальній номінації за внесок у телевізійне кіномистецтво відзначено 16-серійний фільм «Підрядковий переклад» Олега Дормана про філолога і перекладачку Ліліану Лунгіну.
«Ніка» — найстаріша кінематографічна премія Росії, її вручають з 1988 року. З початку 1990-х переможців визначають таємним голосуванням членів російської кіноакадемії.
також у паперовій версії читайте:
  • «СУПЕРМЕН» УСТАНОВЛЮЄ РЕКОРДИ
  • ЯПОНСЬКИЙ МОНСТР ГОДЗИЛЛА ПОВЕРТАЄТЬСЯ НА ЕКРАНИ
  • НАПИСАЛА НОВУ КНИГУ ПРО ВАМПІРІВ
  • БАЖАЄ ПЕРЕВТІЛИТИСЯ НА ЗЛУ ЧАКЛУНКУ
  • НОВИНИ «БОНДІАНИ»
  • МОДА НА БОРОДИ
  • У «СЛУЖБОВОГО РОМАНУ» БУДЕ ПРОДОВЖЕННЯ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».