Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
БІАТЛОН: ДО ЗУСТРІЧІ В ГРУДНІ!
У Ханти-Мансійську фінішував олімпійський сезон біатлоністів. Українські лижники, що стріляють, на мажорній ноті провели три березневі етапи, на кожному з яких показували непогані результати. Головним розчаруванням сезону залишилася Олімпіада у Ванкувері, де наші співвітчизники так і не подолали межу, що відділяла їх від почесних нагород.

На етапі у фінському Контіолахті вдало виступила Валентина Семеренко. Двічі вона спинялася за крок від п'єдесталу пошани. У спринтерській гонці з влучною стрільбою Валя програла переможниці — Дарії Домрачевій з Білорусі — 22,1 с. Вище за українку розташувалися росіянка Ольга Зайцева і німкеня Каті Вільгельм. Трійка призерок також успішно впоралася з десятьма мішенями. Свій високий клас (насамперед у стрільбі) підтвердила і найдосвідченіша наша біатлоністка Оксана Хвостенко. Вона показала восьмий час із відставанням 50,8 с від переможниці.
У гонці переслідування Валя Семеренко вдруге поспіль стала четвертою. Два промахи під час стрільб стоячи не дозволили їй показати кращий результат. Зробивши лише один невлучний постріл, знову перемогла Дарія Домрачева, від якої Семеренко відстала на 44 с. Прудконогій Магдалені Нойнер попри три промахи до перемоги в гонці забракло лише 12,1 с, найкраща біатлоністка сезону піднялася на друге місце з п'ятого. Ще переконливіший рейд записала до свого активу інша німецька спортсменка Сімона Хаусвальд — із одним промахом вона фінішувала третьою, хоч стартувала аж дванадцятою.
Оксана Хвостенко завдяки влучній стрільбі (вона стала однією з небагатьох учасниць, яким удалося закрити всі мішені) піднялася на одну сходинку вгору, але відставання від Домрачевої зросло до 1 хв 0,1 с. Незважаючи на два промахи, Віта Семеренко змінила двадцять третю позицію на одинадцяту, а Олена Підгрушна — двадцять четверту на вісімнадцяту.
Чоловіки на етапі в Контіолахті виступили не надто вдало. На передостанньому етапі сезону в норвезькому Холменколлені спринти і гонки переслідування не вдалися ні жіночій, ні чоловічій частинам збірної. Натомість у гонках із масовим стартом високі результати показали сестри Семеренко і Андрій Дериземля.
Сестрички змогли пройти змагання елітарної тридцятки світового біатлону без жодного промаху. На жаль, цього не вистачило Віті Семеренко для того, щоб тріумфувати — німкеня Сімона Хаусвальд попри два промахи на перших вогневих рубежах змогла на 14,7 с випередити українку, але й друге місце — чудовий результат. Валя Семеренко відстала від переможниці на 31,7 с, цього вистачило тільки для п'ятого місця: вище розташувалися ще дві німкені — Магдалена Нойнер і Андреа Хенкель, котра випередила Валю на десяту частку секунди...
У чоловічому мас-старті Андрій Дериземля допустив три промахи, але висока швидкість дозволила йому стати десятим із відставанням від влучного переможця росіянина Івана Черезова на 1 хв 17 с.
У наступній гонці, що відбулася в російському Ханти-Мансійську на завершальному етапі Кубка світу, Дериземля зміг поєднати швидкість з точною стрільбою. Без промахів у спринті знову не обійшлося (Андрій не закрив одну мішень на першому вогневому рубежі), та цього вистачило для третього місця попереду таких грізних опонентів, як австрієць Крістоф Зуманн і король біатлону Уле-Айнар Бйорндален. Важливо, що найтитулованіший норвежець не зміг випередити українця, закривши всі мішені! Вище за Андрія Дериземлю розташувалися ще двоє снайперів — росіянин Іван Черезов був швидший на 16,7 с, а італієць Крістіан де Лоренці — тільки на 2,9 с.
У жіночій гонці з масовим стартом у Ханти-Мансійську найкращою серед українок стала Віта Семеренко (десяте місце), а Андрій Дериземля в аналогічному чоловічому змаганні з одним промахом фінішував восьмим.
Олімпійський сезон завершив єдиний старт, що мав статус змагання чемпіонату світу. Змішана естафета — єдина біатлонна дисципліна, яка ще не входить до програми Олімпіад. Виграли «золото» в Росії з майже півторахвилинною перевагою над опонентами німецькі спортсмени. Після них фінішували норвежці й шведи, українці показали шостий результат.
За підсумками сезону найвище серед наших учасниць у заліку Кубка світу розташувалася Валя Семеренко (14-й номер світового рейтингу), далі її сестра Віта (19-те місце), Оксана Хвостенко (26), Олена Підгрушна (29). З-поміж чоловіків у чільній тридцятці перебувають Андрій Дериземля (21) і Сергій Седнєв (22).
також у паперовій версії читайте:
  • РЕВАНШ ЧЕРЕЗ ОДИНАДЦЯТЬ РОКІВ
  • СКАНДАЛЬНИЙ ПРИСМАК ПЕРЕМОГИ
  • ДОЩОВА ПЕРЕМОГА БАТТОНА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».