Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ
КАННСЬКИЙ КІНОФЕСТИВАЛЬ ВІДКРИВАТИМЕ «РОБІН ГУД»
Один із найпрестижніших міжнародних кіноконкурсів — Каннський фестиваль, який відбудеться 12—23 травня, — відкриє фільм британського режисера Рідлі Скотта «Робін Гуд» з Расселом Кроу в головній ролі, повідомляє NEWSru.ua. Стрічку покажуть поза конкурсом 12 травня, і цього ж дня «Робін Гуд» вийде на екрани Франції. У світовому прокаті картина з’явиться двома днями пізніше.

Це далеко не перша екранізація життя і пригод «справедливого розбійника» з Шервудського лісу — до Кроу його образ втілювали Шон Коннері, Кевін Костнер і Еррол Флінн, а в радянському кіно Борис Хмельницький.
Сценарій фільму «оскароносний» Брайян Хелгеленд переписував кілька разів. В одному з варіантів навіть передбачалося, що Кроу гратиме водночас дві ролі — Робін Гуда і його головного ворога, шерифа Ноттінгемського. В результаті шерифа зіграв британський актор Меттью МакФедьєн, відомий за роллю містера Дарсі зі стрічки «Гордість і упередження». У фільмі також знімалися Кейт Бланшетт і Вільям Харт.
Рідлі Скотту, якому в минулому листопаді виповнилося 72 роки, вже доводилося працювати з Кроу. 2000-го актор отримав премію «Оскар» за роль полководця Максимуса в його історичному фільмі «Гладіатор». Актор також знімався в менш успішних картинах британського режисера, зокрема в комедії «Хороший рік» (2006) і в стрічці «Сукупність брехні» (2008).
У Каннському фестивалі режисер бере участь утретє: 1977 року драма «Дуелянти» виграла приз за найкращий кінодебют, а в 1991-му пригодницький фільм «Тельма і Луїза» йшов поза конкурсом.

ВІДОМА ДАТА НАСТУПНОЇ ЦЕРЕМОНІЇ «ОСКАРА»
Американська Кіноакадемія представила графік подачі заявок, голосування і проведення 83-ї церемонії вручення премій «Оскар», повідомляє NEWSru.ua.
Як ідеться в офіційному прес-релізі, з 27 грудня 2010 року члени Кіноакадемії одержать бюлетені, в яких будуть вказані претенденти на нагороди в різних категоріях. До 14 січня 2011-го кіноакадеміки мають визначитися зі своїм вибором.
Оголошення списку номінантів відбудеться 25 січня в Samuel Goldwyn Theater. Церемонія вручення «Оскара» пройде 27 лютого в кіноцентрі Kodak у Голлівуді.

ДЕННІС ХОППЕР ОТРИМАВ СВОЮ ЗІРКУ
Актор і режисер Денніс Хоппер отримав зірку на Алеї слави Голлівуду, повідомляє tsn.ua.
«Усе, чого я навчився, я дізнався в Голлівуді. Він був моєю домівкою і моєю школою»,— сказав Хоппер. Актор, який страждає на тяжку хворобу, постав перед шанувальниками з перев’язаною рукою і пов’язкою на лобі. За його словами, він забився, коли впав біля будинку.
На заході були присутні його друзі й колеги, в тому числі Джек Ніколсон, Вігго Мортенсен і Девід Лінч, а також численні фани.
Дворазовий номінант на премію «Оскар», Хоппер знявся у понад ста картинах і був режисером восьми стрічок. У січні 73-літній актор ініціював шлюборозлучний процес із дружиною Вікторією, з якою прожив 14 років.

АВВА ГОТОВА ВОЗЗ’ЄДНАТИСЯ
За 30 років після розпаду найпопулярніша група у стилі диско ABBA може повернутися на сцену. У своєму інтерв’ю газеті The Times на це натякнули солісти поп-квартету Бйорн Ульвеус і Бенні Андерссон.
Варто зазначити, що багато років шведи категорично відкидали будь-які пропозиції про возз’єднання. 2000-го вони навіть відмовилися від сенсаційного гонорару в мільярд доларів за серію турне. Ульвеус стверджував: «Ми ніколи не повернемося на сцену. Для цього немає мотивації. Гроші в цьому разі — не чинник, ми хотіли б, аби люди пам’ятали нас такими, якими ми були,— молодими, імпульсивними, енергійними і амбітними».
Очевидно, що музикантів все-таки замучила ностальгія за старими часами. На запитання The Times про повернення на сцену обидва вокалісти одностайно відповіли: «Чому б і ні?!» «Поки що не знаю, чи заспівають наші дівчата (екс-солістки ABBA Анні-Фрід Лінгстад і Агнетта Фальтског)»,— додав Андерссон. Чоловіки назвали повернення непоганою ідеєю, хоча б для одного концерту з оркестром. «Ми виконали б пісню The Way Old Friends Do («Так чинять старі друзі» — остання пісня з альбому ABBA 1980 року Super Trouper),— припустив Ульвеус.
Що думають з цього приводу солістки знаменитого колективу, який переживає останнім часом новий злет популярності, наразі невідомо. За даними ЗМІ, у кожної четвертої британської родини є CD з відео знаменитого мюзиклу Mamma Mia!, поставленого за піснями диско-легенд.
Нагадаємо: 1974 року АВВА почала шлях до світової слави, вигравши європейський музичний конкурс «Євробачення» з піснею Waterloo. Гурт розпався 1983 року.


також у паперовій версії читайте:
  • ЛІВЕРПУЛЬ СВЯТКУВАТИМЕ 70-РІЧЧЯ ДЖОНА ЛЕННОНА
  • ФАНИ «АВАТАРА» ОТРИМАЮТЬ ВЛАСНЕ ДЕРЕВО
  • ГОЛЛІВУД ПОЗБАВЛЯТЬ ВІЗИТКИ?
  • ЧЕБУРАШКА В ЯПОНІЇ
  • УВІЧНЯТЬ НА РОК-АЛЕЇ
  • КАНАДЦІ НАЗВАЛИ НАЙКРАЩІ ФІЛЬМИ ДЕСЯТИЛІТТЯ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».