Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
БЕРЛІН ЗАВОЙОВУЮТЬ ВЕЛОСИПЕДИ
На деяких вулицях німецької столиці велосипедів більше, ніж автомобілів, повідомляє Укрінформ. Підрахували, що за минулий рік кількість двоколісних машин зросла на шість відсотків. У муніципалітеті зазначають, що тенденція до збільшення числа берлінців, які крутять педалі, спостерігається вже протягом 15 років.

Частка велосипедистів у дорожньому русі міста становить близько 15 відсотків. Наприклад, на Каштановій алеї велосипедистів удвічі більше, ніж автомобілістів: за відрізок часу з 7-ї до 19-ї години в середньому зафіксовано 7650 любителів двоколісного транспорту. І це, незважаючи на зимові морози.
За інформацією Berlin Guide, до 2016 року в Берліні мають облаштувати 16 велосипедних магістралей, які ведуть від периферії до центру, і дві кільцеві велотраси. Зусилля влади, спрямовані на перетворення столиці країни в мегаполіс, доброзичливий до велосипедистів, можуть оцінити не лише місцеві жителі, а й туристи.

СПРОЕКТУВАЛИ ПЕРШИЙ ПІДВОДНИЙ ХМАРОЧОС
Малайзійські архітектори на щорічному конкурсі хмарочосів eVolo Skyscraper Competition представили оригінальний проект Water-Scraper (Водочоса) — футуристичного плавучого міста із самозабезпеченням, повідомляє tsn.ua.
Автори проекту — архітектурне бюро Sarly Adre Bin Sarkum — описують свою модель як хмарочос, що зростатиме не вгору, а під воду.
Автономне плавуче місто буде екологічно безпечним і вироблятиме власну електрику (за допомогою енергії хвиль, вітру і сонця) та продукти харчування (завдяки сільськогосподарському виробництву, аквакультурі й гідропонним технологіям).
На поверхні «водочоса» з'явиться невеликий ліс, а на нижніх рівнях передбачено місця для проживання та роботи його мешканців. Будівлю підтримуватиме у вертикальному положенні система баластів зі щупальцями, як у кальмарів, що виробляють кінетичну енергію.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • РЕКОРДИ
  • ФАКТ
  • ДИВА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».