Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ТРИЛЕР ІЗ НОКАУТОМ
Чемпіон світу з боксу у важкій вазі за версіями IBF, IBO, WBO Володимир Кличко блискуче захистив свої титули і здобув 54-ту перемогу в кар’єрі. Опонентом українця був американець Едді Чемберс, якому не вистачило всього 12 секунд, аби уникнути тривалої зустрічі з ескулапами.

Стартові раунди бою, який відбувся на стадіоні ESPRIT-Arena у німецькому Дюссельдорфі, показали, що Едді Чемберс — непростий опонент. Він уміло захищався, тому більшість ударів Володимира Кличка зупиняли його правильно поставлені кулаки. Американець вдало уникав клінчу, коли атаки Кличка-молодшого захлинались. На виході з ближнього бою Чемберс проводив праві кроси через руку або ж ліві бічні в тулуб і передпліччя (така тактика мала логічне обґрунтування, адже саме травма лівого плеча змусила Кличка-молодшого зробити дев’ятимісячну паузу у виступах). Не став нехтувати «Швидкий Едді» (таким є його прізвисько) і брудними прийомами, коли в першому раунді в клінчі підняв Володимира і спробував по-борцівському кинути його на ринг.
Тактика українця протягом всього бою залишалася незмінною: Кличко витягнутою вперед лівою рукою контролював можливі контратаки суперника, а коли Чемберс хоча б мінімально відкривався, Володимир підключав і праву руку.
Уже в другому раунді Едді був близький до нокдауну, та зміг втриматися на ногах і відбити атаку. Майже весь бій скидався на поєдинок лисиці та їжака: Кличко своєю лівою «лапою» обережно «промацував» американця, який зберігав пильність і виставляв «голки» захисту. У природі лисиця перемагає їжака, зіштовхуючи його у воду, де той розкривається. Щось схоже сталось і в «розмові двох джентльменів за допомогою кулаків».
Від їжака Чемберса відрізняло одне: мало не до останнього раунду він зберігав те, що мовою боксу зветься «puncher’s chance», тобто «шанс нокаутера». Вже на екваторі поєдинку стало очевидно, що перемога за очками Едді не світить, тож він сподівався на один-єдиний переможний удар.
З кожним раундом американець ставав усе повільнішим і за хвилинну перерву не встигав відновитися. Перед «чемпіонськими» раундами (так традиційно називають останні три трихвилинки) на допомогу Чемберсу прийшла... рукавичка. Вона розірвалась у відповідальний момент, і на заміну потрібний був додатковий час, тому перерва дещо затяглася. Після поновлення бою «Швидкий Едді» активізувався, та Володимир чітко контролював дії супротивника.
Перед вирішальним раундом відбулася незвична подія: наставник Кличка Еммануель Стюард з очевидним роздратуванням доводив щось своєму підопічному, і Володимир не стримався — став відповідати. Тренер був настільки здивований поведінкою українця, що навіть після гонгу, що сповістив про початок раунду, деякий час залишався на рингу. Хтозна, чи саме ця суперечка стала вирішальною, та Володимир Кличко став просто шматувати захист втомленого суперника, і за 12 секунд до кінця 12-го раунду Едді Чемберс пропустив важкий лівий бічний. Щоправда, сам боксер цього вже не пам’ятає.
Кличко з Чемберсом у поєдинку більше не зустрінуться.
«Кличко — дуже вправний боксер, з огляду на розміри, його просто неможливо дістати,— заявив Чемберс.— Я вважаю, що реванш просто не має сенсу. Можливо, коли Володимир все-таки попрощається зі своїми поясами, я зможу поборотися за них з ким-небудь іншим».
«Гадаю, реванш неможливий, оскільки Чемберс не зможе ментально налаштуватися на новий поєдинок зі мною»,— сказав наш співвітчизник.
За словами чемпіона, останні два раунди він буквально влаштував полювання на американця, намагаючись завдати акцентованого удару.
«Це свідчить про те, що у важкій вазі не можна розслаблятися ні на секунду. А Чемберс розслабився і пропустив. Та його не можна було недооцінювати. Едді просто не зміг показати все, що хотів. Він не завдав жодного удару, але був набагато швидшим за мене. Просто я не дозволив йому скористатись із цієї переваги. Але я не хочу принижувати гідності суперника. Свою швидкість Чемберс відмінно продемонстрував у бою з Олександром Дмитренком, який набагато молодший за мене і вищий на зріст»,— переконаний Кличко-молодший.
Наступним суперником Володимира може стати Семюель Пітер. Про це повідомив сам боксер: «Хотілося б зустрітися з Олександром Повєткіним або Девідом Хеєм, а ще з Семюелем Пітером. Якщо Повєткін відмовиться від бою, то моїм наступним суперником, швидше за все, стане нігерієць».
Якщо питання про наступний бій Володимира Кличка ще перебуває на стадії переговорів, то його старший брат Віталій уже готується до протистояння з поляком Альбертом Сосновськи. Зустріч відбудеться 29 травня в німецькому Гельзенкірхені.
також у паперовій версії читайте:
  • СВЯТО ЗІ СЛЬОЗАМИ НА ОЧАХ
  • МЕТАМОРФОЗИ «ДИНАМО»: НІ ГРИ, НІ РЕЗУЛЬТАТУ
  • ІСТОРИЧНА ПЕРЕМОГА «МЕТАЛУРГА»
  • ШВЕЙЦАРСЬКІ СЮРПРИЗИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».