Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ
ГОЛЛІВУДСЬКА АКТРИСА ЗАВОЮВАЛА ПРЕМІЮ ОЛІВ'Є
Оголошені лауреати 34-ї премії Олів'є — однієї з головних театральних нагород англомовного світу, повідомляє lenta.ru. У номінації «Найкраща актриса» перемогла зірка Голлівуду Рейчел Вайс, знана за стрічкою «Мумія». Вона знімалася у Бертолуччі, Вонг Кар-Вая і Даррена Аронофські. Театральну нагороду їй принесла роль Бланш Дюбуа в постановці п'єси «Трамвай «Бажання» Теннессі Вільямса.

Найкращим театральним актором визнано Марка Райланса за роль у п'єсі «Єрусалим» режисера Яна Ріксона. Ця премія — друга в кар'єрі актора, 1994-го його визнали найкращим за роль в комедії «Багато галасу з нічого» Шекспіра.
У номінації «Найкраща роль другого плану» нагородили Едді Редмейна (вистава Red про художника Марка Ротко) і Рут Вілсон («Трамвай «Бажання»).
В основній категорії «Найкраща нова вистава» перемогла «Вершина гори» Кеторі Хол, що розповідає про останні години життя Мартіна Лютера Кінга. 28-річна Хол стала першою афроамериканкою, котра отримала премію Олів'є в цій номінації.
Найкращим режисером визнано Руперта Гулда (вистава «Енрон»). Приз за найкращий мюзикл одержав проект Spring Awakening, найкращою новою оперною постановкою назвали «Трістана та Ізольду», представлену в Ковент-Гарден.
Премію імені Лоуренса Олів'є засновано 1976 року (до 1984-го — SWET). З минулого року в журі входять як фахівці у театральній сфері, так і театрали-аматори.

ТИМУР БЕКМАМБЕТОВ ЗНОВУ У ГОЛЛІВУДІ
Російський режисер Тимур Бекмамбетов знову працюватиме в Голлівуді, повідомляє tsn.ua. Після успіху проекту «Особливо небезпечний», який при 75-мільйонному бюджеті зібрав по світу понад 341 мільйон доларів, він отримав нову пропозицію. Цього разу йдеться про створення чергової франшизи, в основу якої покладено розповідь Корі Гудмена «Останній мисливець на відьом». Права на екранізацію викупила компанія Summit Entertainment, що зняла успішні фільми про вампірів — «Сутінки».
Гудмен сам писатиме сценарій. Якщо появі «Сутінків» передувало написання чотирьох томів художнього твору про вампірів, то зараз сценаристові доведеться добре попрацювати, аби з маленького оповідання створити історію відьом і борця з ними для двох фільмів.
Сюжет «Останнього мисливця на відьом» трохи нагадує «Дозори» Бекмамбетова. Фільм також розповідатиме про протистояння темних і світлих сил. Герой-мисливець належить до клану, який упродовж багатьох років відповідав за дотримання правил чаклування. Однак поступово кількість мисливців зменшувалася, зате відьом ставало все більше. І ось залишився єдиний спадкоємець давнього роду, спроможний навести лад у чарівному світі. Сміливий лицар виходить на стежку війни, щоб захистити від нечисті мирних громадян.
Ще не відомо, які точно функції виконуватиме Бекмамбетов: чи стане продюсером «Останнього мисливця на відьом», чи, можливо, сам займе режисерське крісло.

АНТОНІО БАНДЕРАС БОРОТИМЕТЬСЯ З БІДНІСТЮ
Відомого іспанського актора, зірку Голлівуду Антоніо Бандераса призначено послом доброї волі Програми розвитку ООН (ПРООН): він виконуватиме її завдання по боротьбі з бідністю і голодом, а також із захисту довкілля, повідомляє РІА «Новости».
Виступаючи в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку, Бандерас зазначив, що «бідність розкрадає наш людський потенціал, позбавляючи можливості стати тими, ким ми можемо стати. Тому важливо мобілізувати всі зусилля, щоб перемогти її. Нині у нас для цього є знання, навички і ресурси».
Крім цього, 49-річний голлівудський актор збиратиме пожертви до фонду, який надає підтримку національній і місцевій владі, громадським організаціям у досягненні цілей, зафіксованих лідерами всіх країн світу в Декларації тисячоліття на саміті ООН 2000 року.
Практика призначення популярних артистів, відомих спортсменів та інших знаменитостей поширена в агентствах і програмах ООН з метою привернення більшої уваги світової громадськості до проблем, якими займається організація. Послами доброї волі Програми розвитку ООН є футболісти Роналдо, Зінедін Зідан, Дідьє Дрогба, норвезька крон-принцеса Хаакон Магнус, японська актриса Місако Конно, американські актори Анджеліна Джолі, Майкл Дуглас та інші відомі люди.
ПРООН було створено 1965 року, вона є провідною структурою системи ООН у сфері допомоги бідним країнам.
також у паперовій версії читайте:
  • ПОПОВНЕННЯ В «ЗАЛІ СЛАВИ РОК-Н-РОЛУ»
  • «ІГРАШКИ» ПОВЕРТАЮТЬСЯ
  • НОВА ДІВЧИНА БОНДА
  • СТВОРЯТЬ «НАУКОВИЙ 3D-МЮЗИКЛ»
  • ДЖЕКУ ГОРОБЦЮ ЗНАЙШЛИ КОХАНУ
  • ПОДОРОЖ У ГЛИБИНИ СВІДОМОСТІ
  • «БІЛКА І СТРІЛКА» В 3D-ФОРМАТІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».