Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЧАС БІАТЛОННИХ «ДЖОКЕРІВ»
Лише одну з перших чотирьох біатлонних гонок Олімпіади у Ванкувері виграв очікуваний фаворит — у жіночій гонці переслідування першою стала прудконога німкеня Магдалена Нойнер.

У спринті на мізерні півтори секунди її випередила словачка з сибірським корінням Анастасія Шипуліна-Кузьміна. В цьому не було б сенсації, коли б Нойнер погано стріляла, але по одному промаху допустили обидві конкурентки! Несподіванкою стало і третє місце француженки Марі Дорен, яка стріляла чисто. Лише чистої і найшвидшої стрільби серед усіх учасниць спринту забракло Оксані Хвостенко для потрапляння до чільної десятки — 11-й результат з 43-секундним відставанням від переможниці. З одним промахом Олена Підгрушна стала вісімнадцятою, з двома невлучними пострілами Валя Семеренко — двадцять третьою, з трьома Віта Семеренко — тридцять четвертою.
Лижі у наших співвітчизниць у спринті були підготовлені добре, на відміну від німкень. У гонці переслідування сервісмени Нойнер і компанії вже виправили помилки. Тому з однаковими стрілецькими показниками (по два промахи на чотирьох вогневих рубежах) переможниці спринту помінялися місцями — Кузьміна відстала на 12,3 с. На третю сходинку, закривши всі двадцять мішеней, піднялася ще одна представниця французької молоді — Марі-Лор Брюне. За винятком Валентини Семеренко, котра захистила свою двадцять третю позицію, всі інші українки погіршили результати — двадцять першою стала Олена Підгрушна, двадцять другою — Оксана Хвостенко, сорок другою — Віта Семеренко.
Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак так прокоментував виступ українських спортсменок в олімпійській гонці переслідування: «На особливий результат ми не розраховували. Головним завданням було здобуття очок для мас-старту. Були певні надії на Оксану Хвостенко, але її лижі не їхали: вона краще виступає на більш жорсткій трасі. Непогано впоралась Олена Підгрушна. Інші ж дівчата «перегоріли».
Проблема наших біатлоністок у тому, що вони надто багато хочуть, намагаються стрибнути вище голови і через це починають хвилюватися, це позначається на їхній стрільбі, особливо в положенні стоячи. Втім, у нас є час це виправити»,— стверджує Володимир Бринзак.
Найближче до олімпійської медалі був лідер чоловічої збірної Андрій Дериземля. Йому пощастило зі стартовим номером у спринті, оскільки за «зимових» умов у Вістлері конкуренти, які починали гонку пізніше, змушені були місити снігову кашу.
Андрій чудово пробіг, «ногами» поступившись лише норвежцю Емілю-Егле Свендсену, та два промахи в стрільбі лежачи не дозволили піднятися вище п'ятого місця. Навіть з одним промахом реально було зачепитися за «бронзу», а точна стрільба, напевно, подарувала б олімпійське «золото».
Краще стріляв сенсаційний переможець француз Венсан Жей, який на 12 с випередив згаданого Свендсена (один промах), на 14 с так само влучного хорвата Якова Фака, котрий в наступному олімпійському циклі виступатиме за збірну Словенії, разом із якою тренується.
Андрій Дериземля після спринту поділився враженнями від власного виступу: «Два прикрі промахи на першому вогневому рубежі... Чесно кажучи, не знаю, чому не відстрілявся краще. Був легкий вітер, але він не заважав, та й стріляв я начебто як завжди. В принципі, п'яте місце — результат непоганий, але це не те, до чого я прагну. Олімпійські ігри — це не етап Кубка світу: тут треба пробиватися до трійки призерів, бо якщо ти залишився поза нею, значить виклався не максимально».
У гонці переслідування сталася ще одна сенсація — виграв швед Бйорн Феррі, який допустив тільки один промах на останній стрільбі. Другим фінішував австрієць Крістоф Зуманн, а олімпійський чемпіон у спринті Венсан Жей задовольнився третьою позицією.
З-поміж українців варто виділити Сергія Седнєва: він став одним із трьох учасників гонки, яким удалося закрити всі мішені. Завдяки цьому Сергій піднявся з 22-го на десяте місце.
Пізно увечері в четвер відбулися індивідуальні гонки у жінок і чоловіків. Про їхні результати — у наступному випуску «ДУ».
також у паперовій версії читайте:
  • ТАНУТЬ МЕДАЛЬНІ НАДІЇ
  • ГРУЗИНСЬКА ТРАГЕДІЯ І ОЛІМПІЙСЬКИЙ ЦИНІЗМ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».