Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
КИТАЙЦІ РОЗКУПОВУЮТЬ ТИГРОВІ ВУСА
Китайські звіринці напередодні настання Нового року за місячним календарем (14 лютого), покровителем якого буде наймогутніша тварина — тигр, освоюють новий бізнес, повідомляє РБК-Україна. В зоопарку міста Чанша відвідувачам пропонують купити тигрові вуса, вартість яких коливається від 30 до 100 юанів (4,4–15 доларів) залежно від довжини, товщини і блиску.

Як запевняють продавці, володіння тигровим вусом допоможе уникнути неприємностей і катастроф у році, що настає. Попит на цей сувенір уже тепер, за тиждень до настання року тигра, багато в чому перевищує пропозицію.
У зоопарку запевняють, що всі вуса, які надійшли в продаж, тигри втратили природним шляхом: ніхто з наглядачів не ризикує висмикувати їх у тварин.

НАЙМОЛОДШИЙ СИСТЕМНИЙ ІНЖЕНЕР MICROSOFT
Дев'ятирічний Марко Каласан із Македонії — справжній вундеркінд у сфері ІТ-технологій. У шестилітньому віці хлопчик став наймолодшим у світі сертифікованим системним адміністратором Microsoft, у вісім років отримав сертифікат Microsoft Certified Professional, а місяць тому успішно склав іспит на одержання сертифіката системного інженера Microsoft Certified Systems Engineer, повідомляє tsn.ua.
Каласан устиг попрацювати адміністратором справжньої комп'ютерної мережі, що належить одній з некомерційних організацій. Він також викладає у власній школі основи комп'ютерних технологій молодшим школярам віком від 8 до 11 років.
Марко проводить перед комп'ютерним дисплеєм приблизно чотири години на добу, проте в окремі дні тривалість сеансів роботи може перевищувати десять годин. До речі, юний ІТ-фахівець не грає в комп'ютерні ігри, вважаючи це заняття марним витрачанням часу.
«Коли мені хочеться відпочити, я виходжу пограти з друзями на вулиці»,— запевнив Марко.
Щоб хлопець міг приділяти більше часу своїй улюбленій справі, йому дозволили відвідувати шкільні заняття за індивідуальним графіком. Іноді юний адміністратор буває на уроках лише кілька разів на місяць.
Одним із останніх його проектів є розробка ефективніших способів передачі сигналів телебачення високої чіткості через слабкі канали зв'язку. Для роботи над цим проектом македонський телекомоператор надав школяреві прямий доступ до своєї мережевої інфраструктури.
Хоча в рідній Македонії Марко Каласан — місцева знаменитість, хлопчик мріє про переїзд до США, де він зможе познайомитися з найсучаснішими ІТ-технологіями і встановити тісніші контакти з корпорацією Microsoft.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ФАКТ
  • ДИВА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».