Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ
БЕЙОНСЕ ЗАВОЮВАЛА ШІСТЬ «ГРЕММІ»
У Лос-Анджелесі відбулася 52-га церемонія вручення «Греммі» — призів американської Національної академії звукозапису, де темношкіра зірка соулу і ритм-енд-блюзу Бейонсе встановила новий рекорд заходу. Колишня солістка гурту «Дестініз чайлд» завоювала за вечір шість нагород. Досі такого не вдавалося жодній виконавиці, повідомляє NEWSru.ua.

Американська академія звукозапису віддала їй призи за найкращу пісню року і найкращу композицію в стилі R&b (хіт Single Ladies). Їй також дісталися «грамофони» за найкращий альбом у стилі R&b, найкращий жіночий вокал у стилі R&b і найкраще традиційне R&b-виконання, — останньою нагородою відзначено виступ Бейонсе на церемонії інавгурації президента США Барака Обами з піснею At Last. Крім того, призу за кращий поп-вокал удостоєно її пісню Halo.
В історії цієї премії п'ять «золотих грамофонів» за раз мали лише чотири виконавиці: Елісон Краусс, Нора Джонс, Алішія Кіз і Емі Вайнхауз.
Переможцем в одній з найпрестижніших категорій «Греммі» — за найкращий альбом — стала 21-річна співачка кантрі Тейлор Свіфт та її реліз Fearless.
Співачка Леді GaGa отримала нагороди за найкращий танцювальний запис (Poker Face) і найкращий альбом у жанрі електронної танцювальної музики (The Fame).
Найкращою рок-піснею визнано композицію гурту Kings of Leon під назвою Use Somebody. «Греммі» за найкращу реп-пісню одержала Run This Town, записана JAY-Z. Альбомом року в стилі реп став Release Емінема.
Свій перший «Греммі» за майже півстолітню музичну кар'єру отримав легендарний рок-музикант Ніл Янг. Члени музичної академії відзначили колекцію його записів з 1963 до 1972 р.
Призи дісталися одразу двом синам Боба Марлі. Стівен отримав «Греммі» за найкращий альбом у стилі реггі (Mind Control — Acoustic), а Зіггі — за найкращий дитячий музичний альбом (Family Time) — це п'ята премія в його кар'єрі.
Приз американської академії звукозапису дістався і росіянам. «Греммі» за найкраще інструментальне виконання з оркестром одержали диригент Володимир Ашкеназі й піаніст Євген Кісін. Так відзначено їхнє трактування Другого і Третього фортепіанних концертів Сергія Прокоф'єва.
Посмертний приз за внесок у розвиток музичної культури отримав Майкл Джексон. Під час церемонії на сцені з'явилося тривимірне зображення співака, а його музику виконали Ашер, Селін Діон, Дженіфер Хадсон і Смокі Робінсон. Нагороду Джексона одержали його діти.
Учасники церемонії вручення музичних премій «Греммі» також приєдналися до міжнародних зусиль зі збирання коштів на допомогу постраждалим від руйнівного землетрусу на Гаїті. За підсумками концерту для жителів Гаїті, який відбувся одразу в трьох містах — Нью-Йорку, Лос-Анджелесі й Лондоні — зібрано близько 66 млн дол.
У трансатлантичному «телемарафоні», котрий в режимі реального часу транслювали десятки телекомпаній, взяли участь Мадонна, гурт «U-2», Стінг, Джастін Тімберлейк, Крістіна Агілера, Алішія Кіз, Ріана, JAY-Z і багато інших зірок світової сцени.
також у паперовій версії читайте:
  • «АВАТАР» ОБІЙШОВ «ТИТАНІК»
  • ЗІГРАЄ ГОЛОВНУ РОЛЬ У ФІЛЬМІ ПРО ЧОРНОБИЛЬ
  • ПРАЦЮЮТЬ НАД «ЖИТТЄРАДІСНИМ АЛЬБОМОМ»
  • ОЧОЛИТЬ ЖУРІ КАННСЬКОГО КІНОФЕСТИВАЛЮ
  • ЗАКРИТО КІНОСТУДІЮ MIRAMAX
  • ЇХ НАЙБІЛЬШЕ ЧИТАЮТЬ У ЄВРОПІ
  • НАЙУЛЮБЛЕНІШІ АКТОРИ АМЕРИКИ
  • ЗАСПІВАТИ РАЗОМ ІЗ «АВВА»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».