Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ГАЇТІ ЗНОВУ ТРЯСЕ
У середу в острівній державі Гаїті стався новий землетрус. Його потужність становила 6,1 бала. Епіцентр був за 56 км на північний захід від столиці країни Порт-о-Пренса. Люди в паніці вибігли на вулиці.
Сейсмологи чекали на повторення природної катастрофи. Два підземні поштовхи магнітудою 7 і 5,9 відбулися один за одним біля узбережжя Гаїті 12 січня 2010 року. За різними оцінками, загинуло від 50 до 200 тисяч осіб, близько трьох мільйонів постраждало.

Жителі потерпають від гострої нестачі води, продовольства, медикаментів і наметів. У Порт-о-Пренсі зруйновано дві третини будівель.
Допомогу Гаїті надали десятки країн світу. США, Євросоюз, ООН і Світовий банк виділили загалом більш як півмільярда доларів на ліквідацію наслідків стихії. Ще близько 268,5 мільйона доларів надали уряди інших держав, а також приватні компанії та організації.
Проте гуманітарна допомога, яку відправляють на острів, поки що доходить не до всіх, хто її потребує. Аеропорт Порт-о-Пренса не в змозі прийняти всі рейси з гуманітарними вантажами. Через зруйновані дороги ускладнено доправлення допомоги до районів навколо столиці Гаїті. У Порт-о-Пренсі зафіксовано численні випадки мародерства. Для його запобігання прибуде додатковий контингент ООН у кількості двох тисяч військовослужбовців і півтори тисячі поліцейських. Збільшити чисельність своїх вояків на острові вирішили і США. Наразі гуманітарну допомогу на Гаїті розподіляють 3500 американських військовослужбовців. Найближчим часом військовий контингент Сполучених Штатів буде збільшено до 10 тисяч чоловік.

СТРАШНИЙ ВИБУХ У ЛІКАРНІ
У лікарні № 7 у Луганську 18 січня стався вибух кисневих балонів, унаслідок якого зруйновано будівельні конструкції від п’ятого до третього поверхів. У епіцентрі вибуху були 22 особи. У медзакладі перебувало 366 осіб: 261 хворий і 105 працівників персоналу.
Бійцями МНС із-під завалів було врятовано шістьох людей, вилучено та ідентифіковано тіла 16 громадян, котрі загинули. На ліквідацію наслідків надзвичайної події залучено 500 чоловік особового складу та 45 одиниць техніки.
Як повідомили у Головному управлінні МНС України у Луганській області, серед загиблих — дев’ятеро пацієнтів, відвідувачка лікарні та шестеро працівників: завідувач реанімації, лікар, дві медсестри і двоє слюсарів. Шістьох травмованих шпиталізовано до Луганської обласної клінічної лікарні.
Із аварійної будівлі лікарні хворих евакуювали до інших медзакладів міста.
У кримінальній справі, порушеній за фактом вибуху, що призвів до загибелі людей, затримано начальника технічного відділу лікарні. Про це сповістили у прес-службі Генеральної прокуратури. Інженерові з охорони праці обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. Названих осіб підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 271 Кримінального кодексу України, зазначили в ГПУ.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • «УКРАЇНА: ДЕМОКРАТІЯ У РОЗВИТКУ»
  • НУ НАРЕШТІ!
  • НАШЕ МІСЦЕ — ОСТАННЄ
  • ЗВЕРНЕННЯ ТОВАРИСТВА ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».