Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ПРИБИРАЛЬНИКИ КОРИСНІШІ, НІЖ БАНКІРИ
Дослідники з New Economics Foundation (NEF) порівняли шість спеціальностей та користь від них. Виявилося, що банкіри, які одержують від півмільйона до 80 мільйонів фунтів стерлінгів на рік, приносять країні сім фунтів стерлінгів збитку на кожен зароблений фунт. До списку збиткових для економіки професій потрапили також рекламники та адвокати з податків, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Натомість няні та вихователі, котрі «беруть на себе важливу функцію піклування про дітей та дають змогу батькам працювати», на кожен фунт, який їм платять, виробляють 9,50 фунта додаткової вартості, стверджують експерти NEF. А прибиральники та санітари в лікарнях, котрі «відіграють життєво важливу роль у системі охорони здоров’я», на кожен виплачений їм фунт приносять ще десять.
Дослідники закликають політиків ужити заходів і вирівняти оплату праці, вимірюючи її соціальною та екологічною користю, і запровадити прогресивніше оподаткування.

ЕСТОНСЬКІ ПОЖЕЖНИКИ РОЗДЯГЛИСЯ ДЛЯ КАЛЕНДАРЯ
Рятувальний департамент Естонії, якому не вистачає грошей, вирішив заробити на продажу еротичного календаря з напіводягненими м’язистими пожежниками, повідомляє tsn.ua.
Рятувальники зняли грубий робочий одяг і стали моделями для календаря, який назвали «Приборкувачі вогню». Завдяки отриманому прибутку вони мають намір профінансувати проекти, які держава підтримати не в змозі.
Для розподілення коштів створено спеціальний фонд при Центрі розвитку рятувальної справи Естонії. Метою фонду є надання допомоги рятувальникам, які потрапили в складну ситуацію, наприклад, отримали травми на роботі. Підтримуватимуть також й інші пов’язані з рятувальною діяльністю проекти, на які влада коштів не виділяє.
У роботі над календарем брали участь лише рятувальники. Видання можна придбати на спеціально відкритому для цього сайті.
також у паперовій версії читайте:
  • ІМЕНИННИКИ В СІЧНІ
  • МІСЯЦЕСЛІВ
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • НОУ-ХАУ
  • ФАКТ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».