СПОРТ

ВІТАЛІЙ КЛИЧКО — ЧЕМПІОН, або МИРНЕ ПОБИТТЯ ДЖОНСОНА
Українець Віталій Кличко захистив титул чемпіона світу з боксу за версією WBC у надважкій вазі. Бій тривав дванадцять раундів, за результатами яких наш співвітчизник переміг американця Кевіна Джонсона за одноголосним рішенням суддів. Рахунок суддівських записок 119:109 і двічі по 120:108.

З першого раунду суперник Кличка віддав ініціативу українцю і працював другим номером. Віталій весь час виглядав активніше, однак американець продемонстрував відмінний захисний стиль — постійна швидка робота тулубом, ухили та блокування ударів. Наш боксер із кожним раундом збільшував потужність ударів.
Практично весь бій Кличку було важко діставати голову суперника кросом, Джонсон упирався в канати і сильно ухилявся назад. У першій половині протистояння американцю інколи вдавалося проводити джеби назустріч. До того ж нагадала про себе давня проблема Кличка — у нього з’явилося невелике розсічення правої брови, яке не розвинулося у щось серйозне.
Із другої половини бою Віталій почав більше влучати правим кросом, а також частіше використовувати подвійний лівий бічний удар. На останній хвилині восьмого раунду українець зробив кілька незвичних для себе рухів тулубом у стилі Джонсона і вибухнув трійкою лівий–правий–лівий, кожен удар якої пішов чітко у голову суперника. У десятому раунді Віталій цілковито пристосувався до манери Джонсона. Наприкінці одинадцятого та дванадцятого раундів Кевін спробував проводити атаки, однак напоровся на зустрічні удари Кличка. Варто сказати, що американець увесь бій намагався роздратувати Віталія своєю акторською майстерністю. Проте в останній трихвилинці Кличко вирішив змусити суперника відволіктися на підняту вгору праву руку і провів лівий бічний. Після поєдинку Джонсон спробував з’ясувати стосунки з Віталієм, однак у ситуацію втрутився Володимир Кличко і не дав розгорітися конфлікту.
Віталій Кличко:
— Я знав, що Джонсон непростий суперник. Але, чесно кажучи, не думав, що в нього так складно влучити. На жаль, не вийшло перемогти нокаутом. Не знаю, коли наступного разу вийду в ринг. Скажу тільки, що продовження буде.
Кевін Джонсон:
— Кличко виграв цей бій, але після поєдинку я виглядаю краще, ніж Віталій. Незважаючи на результат, пишаюся собою, бо добре виступив. Хотів би знову зустрітися з Віталієм у ринзі. Мені не вдалося повністю розкрити свої сильні сторони. Через травму, отриману в другому раунді, я не міг оптимально працювати джебом. А без джеба виграти було практично неможливо.
Володимир Кличко:
— Задоволений тим, як мій брат провів цей бій. Звичайно, хотілося б, щоб Віталій переміг нокаутом. Трохи розчарований суперником. Перед боєм Джонсон зробив чимало гучних заяв, багато говорив про те, як сильно хоче стати чемпіоном. Однак у ринзі він поводився пасивно і намагався не пропускати удари. Віталій домінував протягом усього двобою і цілком справедливо переміг.
також у паперовій версії читайте:
  • ПОРАЗКА В «НЕПОТРІБНОМУ» МАТЧІ
  • ЗИМОВЕ ЛІДЕРСТВО «ДИНАМО»