СУСПІЛЬСТВО

ПРЕЗИДЕНТ ГОТОВИЙ ДО РОЗПУСКУ ПАРЛАМЕНТУ
Президент України Віктор Ющенко дав інтерв’ю Одеській обласній державній телерадіокомпанії, під час якого окреслив основні моменти запропонованого ним проекту Конституції, що пройшов всенародне обговорення, повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема, Президент висловився за необхідність розділити політичні та адміністративні функції парламенту через створення верхньої й нижньої палат і відкрити списки кандидатів у депутати Верховної Ради для припинення криміналізації влади. Віктор Ющенко також виступив за скасування депутатської недоторканності та посилення антикорупційного законодавства, що, серед іншого, має передбачати створення Національного бюро розслідувань.
«Корупція починається з державного службовця, того, який при владі, тому Національне бюро розслідувань якраз має працювати тільки з цією категорією — займатися кримінальним переслідуванням державного службовця»,— сказав Президент. Водночас він висловив сумнів, що дві найбільші парламентські фракції підтримають ці ініціативи, які вже внесено до парламенту. «Як ви думаєте, БЮТ і Партія регіонів проголосують за ці мої подання? Ні, це конфлікт інтересів. Вони зацікавлені в тому, щоб цей клімат існував»,— підкреслив Віктор Ющенко.
Він нагадав, як через механізм Національної конституційної комісії було напрацьовано відповідні конституційні зміни, які подано до парламенту та винесено на всенародне обговорення. «Зараз закінчилося всенародне обговорення. Відповіді на те, як боротися з корупцією, виписані й подані. Я перемагаю на виборах і ми проводимо через парламент ті ініціативи, які є, або якщо не проводимо, я розпускаю парламент, звертаюся до нації — давайте через всенародний референдум приймаємо Конституцію і по ній починаємо вчити жити самих високих політиків»,— наголосив глава держави.
також у паперовій версії читайте:
  • ПОТРІБНА ЕКОНОМІКА РОЗУМУ
  • КАНДИДАТІВ ПРОНУМЕРОВАНО
  • І ДЕ Ж ТЕ ГМО?
  • УКРАЇНЦІ ЗАНЕПОКОЄНІ