РОЗМАЇТТЯ

«ЗАЙЦІВ» ЛОВИТИМУТЬ БОКСЕРИ І БОРЦІ
Індійська компанія «Північна залізниця» відібрала 36 боксерів і борців зі спорт-клубів для боротьби із «зайцями» — безбілетними пасажирами, повідомляє The Daily Telegraph.
Такі бригади контролерів уже працюють на найпопулярніших напрямках, що сполучають Делі з великими містами, наприклад з Агрою. Згідно з правилами, пасажир, у котрого немає квитка, під час зустрічі з контролером сплачує вартість проїзду, а також штраф.


«Щоб бригади контролерів виправдовували свою роботу, вони повинні приносити залізничним компаніям більше прибутків. І найпростіший варіант — підсилити бригади контролерів спортсменами, які без зайвих розмов можуть змусити безбілетника сплатити за проїзд і штраф»,— цитує одного з місцевих залізничних функціонерів газета The Indian Express.
Проте представники «Північної залізниці» завіряють, що не збираються чинити тиск на пасажирів. «Боксери і борці є такими самими працівниками нашої компанії, як і решта. Вони наділені повноваженнями звичайного контролера. Ні про яке залякування людей не йдеться»,— наголошується в заяві прес-служби залізниці.
«Північна залізниця» функціонує з 1853 року і обслуговує вісім індійських штатів. Загальна протяжність шляхів — 6808 км.

НАЙСТАРІШЕ ПОДРУЖЖЯ, ЩО РОЗЛУЧИЛОСЯ
Британське подружжя побило рекорд, зважившись на розлучення у 98 років, повідомляє РБК-Україна. Проживши в шлюбі 36 років, чоловік і жінка зрозуміли, що набридли один одному.
Містер і місіс Вуд одружилися 1972 року. Їхнє рішення було зваженим і обдуманим, адже до цього вони вже мали досвід подружнього життя. Однак торік їхні стосунки погіршали, вони раптово віддалилися одне від одного.
Їхні колишні сусіди розповідають, що нині місіс Вуд живе в будинку для людей похилого віку. Містер Вуд помер незадовго до того, як йому мало виповнитися 99 років.
65-річна донька місіс Вуд Поліна Роу відмовилася обговорювати це розлучення, мотивувавши тим, що їй боляче говорити про таке. Теренс Вуд, син містера Вуда від його першого шлюбу, також не захотів коментувати подію.
Попередній рекорд розлучення в такому поважному віці належав французькій парі, що 2002 року розлучилася на 96-му і 94-му роках життя.
Додамо, що минулого місяця у Великій Британії взяли шлюб 94-річний Ліс Атуелл і 87-річна Шейла Волш. Пара познайомилася чотири роки тому і зрозуміла, що це кохання з першого погляду. «Молодята» вирушили у весільну подорож Середземним морем із зупинками в Афінах, Римі та Барселоні.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ПРИГОДИ
  • РЕКОРДИ
  • ФАКТ