УКРАЇНА ТУРИСТИЧНА

ДЕ «ЗАРИТИЙ» ЗНАК ЯКОСТІ
Вона знаменує початок активної підготовки до осінньо-зимового туристичного сезону, а також до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Ініціатором заходу є Асоціація лідерів турбізнесу України (АЛТУ). Ця амбітна команда професіоналів, починаючи з 2008-го, навесні й восени організовує спеціалізовані акції з метою об’єднати фахівців турбізнесу для вирішення проблем галузі та формування цивілізованого туристичного ринку України.

В УКРАЇНСЬКОМУ ДОМІ ВІДБУЛАСЯ ІІІ МІЖНАРОДНА ТУРВИСТАВКА «UKRAINIAN TRAVEL FORUM-2009 (ОСІНЬ)»
Під час виставки відбулася презентація першого проекту державно-приватного партнерства у сфері туризму «Підтримка розвитку внутрішнього й в’їзного туризму в Україні». Він має допомогти Міністерству культури і туризму сформувати мережі маршрутів і забезпечити належний супровід гостей «UEFA-2012». Заходи фінансуватимуть за рахунок внесків провідних туроператорів, членів АЛТУ, зокрема «ПАН Укрейн», «ТТВК», «САМ» «Тезтур», «Проланд», «Туртес тревел», «Туристичний клуб».
Таке починання надихає міністра культури і туризму Василя Вовкуна: «...адже провідні туроператори об’єднали зусилля з метою розбудови національних турмаршрутів, розвитку внутрішнього й в’їзного туризму, бо саме ця мережа охоплює визначні об’єкти історико-культурної та природної спадщини і є гордістю нашого народу».
За підрахунками, тільки зусиллями членів Асоціації за рік буде зібрано близько мільйона гривень.
— Оператори, з якими ведуться переговори, здатні поповнити фонд проекту ще на мільйон гривень. Разом із нашими внесками це вже буде два мільйони,— повідомив Тарас Демура, президент Асоціації лідерів турбізнесу України.
До слова, цього року на потреби туристичної сфери з держбюджету виділено лише 2,5 мільйона гривень. Тож плече підтримки, підставлене ентузіастами громадської організації,— справа благородна. Завдяки їм внески формуються з відрахувань з кожного туру, проданого фірмами-членами АЛТУ через агентів, котрі мають «Знак якості». За півроку кількість охочих пройти добровільну перевірку на відповідність стандартам ділової практики Асоціації й отримати «Знак якості» збільшилась у півтора раза. Олена Шаповалова, віце-президент АЛТУ, сказала: «Зараз заявки на участь у програмі подав 151 суб’єкт туристичної діяльності. 103 із них отримали дозвіл користуватися «Знаком якості».
Як видно з кількості учасників, «Ukrainian travel forum» стає авторитетним. На початку роботи виставки було зареєстровано понад чотири тисячі відвідувачів. Тоді ж презентували фотовиставку «Культурні столиці Європи-2010» співробітники посольств Німеччини, Угорщини й Туреччини в Україні.
На думку фахівців, UTF за рівнем підготовки та розмаїттям освітніх програм не має собі рівних. У численних залах Українського дому провідні спеціалісти туристичної, економічної та правової сфери провели понад 300 семінарів, майстер-класів, презентацій та Workshops. Ці заходи — надійна платформа для успішного розвитку туркомпаній України й поліпшення якості послуг у турбізнесі.

Олена СЕДИК
також у паперовій версії читайте:
  • «ДУША ТУТ, МОВ У ЛЕТІ...», або ЛЮБОВ ДО СВОГО МІСТА ПО-ЛЬВІВСЬКОМУ