РОЗМАЇТТЯ

СТЕЖКАМИ СНІГОВОЇ ЛЮДИНИ
У Гірській Шорії (південь Кемеровської області Росії) завершилася експедиція з пошуку снігової людини (гомініда), повідомляє Укрінформ. Директор Міжнародного центру гомінології Ігор Бурцев разом з експертами детально дослідив цей район Кузбасу.

«Упевнено можна говорити про те, що в Гірській Шорії живуть загадкові істоти. Ми виявили так звані маркери, які залишають гомініди, стежки, що зазвичай ідуть упоперек людських доріжок, і сліди»,— розповів він.
Маркерами гомінологи називають спеціальні знаки, за допомогою яких єті спілкуються між собою. «Ідеться про характерні надломи на гілках дерев. Снігова людина дуже сильна — гілки діаметром до восьми сантиметрів скручує спіраллю. Мабуть, так ці істоти мітять територію»,— пояснив Бурцев. За його словами, лише в районі гори Каратаг виявлено 15 стежок снігових людей.
Фахівці опитали десятки очевидців з різних куточків краю. Одного разу мисливці побачили двометрову істоту, розпалили вогнище і просиділи всю ніч спиною до спини, чекаючи нападу єті. Гомінід періодично кидав у них гілки й коріння, мабуть, намагаючись ще більше злякати.
До пошуків єті долучаться й місцеві ентузіасти. Можливо, їм пощастить вступити в контакт зі сніговою людиною.

ЗМІЯ-МУТАНТ З ЛАПОЮ ПОСЕРЕДИНІ ТУЛУБА
До спальні 66-річної жительки міста Суїніна на південному заході Китаю заповзла змія-мутант з однією пазуристою лапою посеред тулуба. Перелякана жінка забила істоту насмерть капцем та помістила її до пляшки зі спиртом, повідомляє tsn.ua.
Тепер дивну тварину досліджують зоологи. Фахівці зізналися, що побачене шокувало навіть їх. Причину мутації вони сподіваються з'ясувати тільки за наслідками розтину.
Як розповіла китаянка, котра вбила рептилію, вона прокинулася від незвичного скреготу й, увімкнувши світло, побачила «страшного гада, що повз по стіні». Змія завдовжки 40,5 сантиметра і завтовшки з мізинець дерлася по вертикальній поверхні, вправно чіпляючись за неї кігтями єдиної ноги.
Найпоширеніша мутація серед змій — наявність двох голів. Вона формується за таким самим принципом, як і подвоєння частин організму в сіамських близнят. Такі істоти мають мало шансів вижити в умовах дикої природи — хоча б тому, що обидві голови постійно намагаються атакувати одна одну.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • МІСЯЦЕСЛІВ
  • ІМЕНИННИКИ В ЖОВТНІ
  • РЕКОРДИ
  • МАНДРИ
  • ДИВА