СПОРТ

КЛИЧКО — АРРЕОЛА — 10:0
Віталій Кличко, чемпіон світу з боксу у надважкій вазі за версією WBC, захистив свій титул у поєдинку проти американця Кріса Арреоли. Український спортсмен, на думку арбітрів, виграв десять раундів. Арреола пропустив багато ударів від нашого співвітчизника і перед одинадцятою трихвилинкою рефері оцінив стан американця та спинив бій.

Кріс Арреола розпочав поєдинок агресивно, намагаючись дістати Кличка дальніми ударами. Віталій зустрічав атаки американця джебом та кросом або аперкотом з правої й відразу намагався провести серію ударів у відповідь. Та після другого раунду під очима Крістобаля з’явилися гематоми, а його атаки виглядали сумбурно порівняно з чіткими й акцентованими ударами українця. Складалося враження, що в кожній зі своїх атак Арреола намагався провести якомога більше ударів із розрахунком «можливо, хоча б один і влучить у ціль». Кличку вдалося весь бій чітко контролювати дистанцію та не давати суперникові підходити надто близько.
Щоправда, Віталій зловживав правим аперкотом, за що двічі поплатився, пропустивши лівий бічний назустріч. Починаючи з шостого раунду боксери частіше йшли в клінч. Непогано Арреола провів тільки восьмий раунд, коли Кличко взяв паузу, а американський мексиканець, навпаки, підвищив темп. Крісу навіть один раз пощастило дістати Кличка джебом. Однак на цьому сили Арреоли вичерпалися. Наступні два раунди українець переважав над суперником, який практично не йшов уперед. І навіть незважаючи на беззаперечну перевагу нашого співвітчизника протягом усього поєдинку, рішення американського рефері Джона Скорле не випускати Арреолу на одинадцятий раунд викликало певні сумніви. Однак, як з’ясувалося згодом, це рішення було зумовлене проханням тренера Арреоли — Генрі Раміреса про зупинку поєдинку.
Кріс Арреола:
— Я стільки працював перед цим поєдинком, але всі зусилля були марними. Мені навіть не дали провести бій до кінця. Я намагався підібратися до Кличка ближче і вдарити, але нічого не виходило. Він випереджав мої удари або ухилявся від них. Він знав, як діяти проти мене і справедливо переміг.
Віталій Кличко:
— Після нашої зустрічі на зважуванні мені було зрозуміло, що Арреола — справжній боєць і не має наміру здаватися. Проте цього вечора у нього не було шансів на перемогу, але я вражений здатністю Арреоли тримати удар.
Як повідомляють закордонні ЗМІ, наступним суперником Кличка може стати 30-річний американець Кевін Джонсон, який жодного разу не програвав. Повідомляються також орієнтовні дата і місце поєдинку — 12 грудня у Німеччині. А ось чемпіон світу хотів би провести наступний бій на стадіоні в Україні з чемпіоном світу за версією WBA Миколою Валуєвим.
«Я провів обов’язковий захист чемпіонського титулу. Тепер можу провести кілька вільних захистів. Однак сподіваюся, що нашій команді вдасться домовитися про об’єднавчий двобій з Миколою Валуєвим. Плекаю надію, що двобій відбудеться на футбольному стадіоні в Україні»,— зазначив Віталій Кличко.
також у паперовій версії читайте:
  • КАТАЛОНСЬКА ВЕНДЕТА
  • ПЕРШИЙ РОЗГРОМ НА «ДОНБАС АРЕНІ»