НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ

РОМАНА ПОЛАНСЬКІ ЗААРЕШТУВАЛИ У ЦЮРИХУ
Організатори Цюрихського міжнародного кінофестивалю повідомили, що швейцарська влада заарештувала Романа Поланські, який прибув на форум, повідомляє Бі-Бі-Сі. Під час фестивалю 76-літній режисер мав отримати нагороду. Підставою для арешту був ордер на його затримання, виписаний американською владою 1978 року.

Того ж року Поланські залишив США, щоб уникнути ув'язнення, за близькість із 13-літньою школяркою-фотомоделлю Самантою Геймер. Режисер визнав себе винним у зв'язку з неповнолітньою, після цього п'ять інших звинувачень прокуратури, зокрема у зґвалтуванні, були скасовані. Після того, як Поланські раптово виїхав зі США, суддя підписав ордер на його арешт, який досі залишається чинним. Через цю причину режисер, котрий живе у Франції, не може приїхати до Америки, він також уникає візитів до Великої Британії, побоюючись можливої екстрадиції.
1997 року Поланські дійшов угоди з родиною постраждалої дівчини і виплатив компенсацію. У грудні 2008-го він відправив офіційний запит на адресу суду Лос-Анджелеса, в якому просив зняти з нього обвинувачення. Саманта Геймер також звернулася до суду Лос-Анджелеса з офіційним проханням про те саме і пояснила своє звернення тим, що слідчі органи й обвинувачі, піддавши розголосу деталі справи, «завдали шкоди їй, її трьом дітям, чоловікові й матері».
Режисер, який емігрував з комуністичної Польщі на початку 1960-х років, зняв безліч кінострічок, які користувалися великою популярністю в усьому світі. Його першим гучним успіхом став фільм 1968 р. «Дитина Розмарі». 1974-го він зняв стрічку «Китайський квартал» із Джеком Ніколсоном у головній ролі. Найвідоміший фільм останніх років — «Піаніст» (2002), за який він отримав «Оскара» як найкращий режисер. Утім, через звинувачення, висунуті проти нього в США, Поланські не був присутній на церемонії вручення призів Американської кіноакадемії. Нагороду він отримав лише через півроку.
також у паперовій версії читайте:
  • ПРИЗ КІНОФЕСТИВАЛЮ ОТРИМАВ АКТОР ІЗ СИНДРОМОМ ДАУНА
  • БРІДЖИТ БАРДО — 75
  • «ДРУЗІ» ВИЙДУТЬ НА ВЕЛИКИЙ ЕКРАН
  • ЗНІМЕ ФІЛЬМ ПРО ПОГРАБУВАННЯ СТОЛІТТЯ
  • МАЙКЛ ДЖЕКСОН: «ОТ І ВСЕ!»
  • ЩЕ ОДНА ПРОБА ГОЛОСУ
  • ЕКРАНІЗУЮТЬ РОМАН МАРКЕСА
  • «ГОРЕЦЬ» ПОВЕРТАЄТЬСЯ
  • ДО НАС ЇДУТЬ «PET SHOP BOYS»