РОЗМАЇТТЯ

«НАЙДОРОЖЧА» ПАЧКА ЦИГАРОК
Джош Музсинський, житель штату Нью-Гемпшир (США), перевірив свій банківський рахунок за допомогою Інтернету за кілька годин по тому, як купив цигарки на заправці. Він вважав, що в нього ще є кілька сотень, натомість виявив борг у розмірі 23148855308184500 доларів, повідомляє Бі-Бі-Сі. Сума в 23 квадрильйони доларів у кілька разів перевищує державний борг США.

«Там стояв мінус, а за ним — багато цифр. Я збагнув, що ніколи не зможу розплатитися,— розповідає він.— І діти мої, й онуки теж не подужали б такий борг».
Знервованому чоловікові довелося дві години телефоном пояснювати ситуацію «Банку Америки».
«Я вирішив, що хтось купив на мою картку всю Європу»,— розповідає він. За словами Музсинського, він звернувся до банку, але там його зрозуміли далеко не відразу. Правда, врешті-решт помилку все ж таки виправили. Банк навіть погодився скасувати штраф за перевищення кредитного ліміту в сумі 15 доларів.
«Усе добре,— полегшено сказав Джош в інтерв’ю місцевому телебаченню.— У банку обнулили рахунок, що було дуже люб’язно з їхнього боку». Однак у фінансовій установі не пояснили, як така помилка могла статися.
Тим часом люди, яким на рахунок помилково надходять гроші, не поспішають заявляти про це в банк. Наприклад, новозеландська пара втекла після того, як банк переказав на їхній рахунок близько шести мільйонів доларів США.
А житель американської Пенсільванії отримав 175 тисяч доларів на рахунок і привласнив їх. Не здіймаючи зайвого галасу, він разом з дружиною зняли всі кошти з рахунка, звільнилися зі служби і переїхали до сонячної Флориди.

ГІРШЕ ЗА МОСКВУ — ТІЛЬКИ ЛОНДОН
Компанія «TripAdvisor», що надає консультації туристам, опублікувала рейтинг європейських міст, залежно від того, як їх характеризують мандрівники, повідомляє 4post.com.ua.
Міста оцінювали за 20 найрізноманітнішими параметрами: від найкращих парків і кухні до найжахливішої архітектури і погано вдягнених жителів. У кожній категорії зазначено ті з них, що посіли перших три місця.
Лондон, який подибуємо чи не в кожній категорії, названо найдорожчим і найбруднішим містом, де також ще й найгірша кухня і найгірше вбрані жителі. При цьому в Лондоні найкращі в Європі міські парки, безплатні розваги і найцікавіше нічне життя.
Париж виявився найменш доброзичливим і найбільш перехваленим європейським містом, зате його жителі одягнені краще від усіх, а кухня — найліпша. Столиця Франції виявилася другою серед найбрудніших міст Європи, поступившись Лондону й випередивши Афіни. У категорії «найромантичніше місто» Париж програє Венеції, привабливості якої не применшує навіть той факт, що вона є одним з найдорожчих міст у Європі (третє місце).
Найдоброзичливіші до приїжджих люди живуть у Дубліні, Амстердамі та Единбурзі. Найнуднішими містами Європи визнано Брюссель, Цюрих і Дублін. Найчистішими названо Копенгаген, Амстердам і Барселону, причому Барселона ще й випередила всіх за красою архітектури.
Столиця Росії згадана в трьох «негативних» категоріях: «Найменш доброзичливе місто» — 3-тє місце, «найгірша кухня» — 2-ге місце, «найгірше вдягнені жителі» — 3-тє місце. У всіх цих категоріях Москву випереджає Лондон.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ