ЩО? ДЕ? КОЛИ?

ЩО НА ПОРЯДКУ ДЕННОМУ?
Україна і Європейський Союз у середу затвердили порядок денний асоціації — новий інструмент практичної співпраці України і Євросоюзу.

Як передає кореспондент УНІАН, про ухвалення такого рішення на 13-му засіданні Ради з питань співпраці між Україною та Європейським Союзом, яке відбулось у Люксембурзі, повідомила журналістам Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.
«Це ключовий документ, який був сьогодні затверджений і який, по суті, дає нову дорожню карту й піднімає нашу співпрацю на принципово новий рівень. Наша співпраця відбуватиметься по всіх секторах, які визначено цим порядком денним»,— сказала глава уряду. При цьому вона висловила надію, що до кінця року може бути підписана угода про асоціацію між Україною і ЄС.
Порядок денний асоціації має замінити «План дій Україна—ЄС», який був практичним інструментом взаємодії в рамках виконання угоди про партнерство і співпрацю. Проект документа складається з двох частин: стратегічної та операційної. У стратегічній частині, зокрема, міститься загальний опис стану відносин Києва і Брюсселя, починаючи від здобуття Україною незалежності в 1991 році.


ПУТІН ГОТУЄТЬСЯ ПРИЙНЯТИ ТИМОШЕНКО
Керівники урядів України і Росії — Юлія Тимошенко і Володимир Путін зустрінуться в Москві 29 квітня, повідомив посол РФ у Києві Віктор Черномирдін.

Перед початком офіційного прийому в консульстві РФ у Чернігові дипломат поінформував, що зустріч відбудеться в рамках українсько-російського міжурядового комітету з економічної співпраці. «Там передбачена ціла програма. Тепер триває підготовка до цього візиту. Це економічний комітет, який очолює прем'єр-міністр у рамках міждержавної комісії, очолюваної президентом. Це планова зустріч»,— сказав він.
За словами Черномирдіна, обговорюватиметься переважно «економічний блок питань», повідомляє «Інтерфакс-Україна».
На запитання, чи можливим є відновлення переговорів про надання Україні кредиту РФ, дипломат сказав: «Я не знаю, але це вирішувати Україні. Якщо проситимуть, то, можливо, будуть проведені відповідні переговори».
Раніше Москва перенесла міжурядові консультації з Києвом через підписання меморандуму між Україною і Єврокомісією про модернізацію газотранспортної системи нашої країни. Це рішення було ухвалене на засіданні Радбезу РФ за домовленістю між президентом і главою уряду Росії.
також у паперовій версії читайте:
  • АБХАЗІЯ ВІДГОРОДЖУЄТЬСЯ
  • КІНЕЦЬ «МОЛОЧНОЇ ВІЙНИ»
  • ЗА НАРУГУ — ЗА ҐРАТИ
  • ІЗРАЇЛЬ ПЕРЕДУМАВ
  • І ЗНОВУ — ЗБРОЯ
  • «ВЕЛИЧ УКРАЇНСЬКОГО ПРАПОРА»