РОЗМАЇТТЯ

ВЕСІЛЛЯ В НЕВАГОМОСТІ
Пара з Нью-Йорка виявила бажання зіграти весілля в стані невагомості. Церемонію заплановано на 20 червня, її провадитиме шостий космічний турист Річард Герріот, повідомляє lenta.ru із посиланням на space.com.

На нареченій буде модифікована весільна сукня, створена японським модельєром і, щоб уникнути незручних ситуацій, еластичні штани. Наречений одягне також спеціально виготовлений для цієї події фрак.
Щоб здійснити задумане, молодята звернулися до послуг компанії «Zero G», яка пропонує всім охочим за певну плату випробувати стан невагомості. Вона використовує той самий метод, що й космічні агентства під час підготовки екіпажів: спеціально обладнаний літак різко набирає висоту, потім у верхній точці траєкторії потужність двигунів знижується до мінімуму, і літак починає «падати» — у цей момент всі присутні на борту перебувають у невагомості. Оскільки «падіння» літака є нетривалим, то й церемонія вінчання буде швидкою: лише вісім хвилин. Вартість польоту — 5000 доларів з однієї особи.
Нагадаємо, що першим космічним весіллям було одруження російського космонавта Юрія Маленченко 2003 року. Тоді наречений перебував на борту МКС, а його майбутня дружина Катерина — у центрі керування польотами в Х'юстоні. За законами штату Техас, шлюб можна укласти без одного з молодят, відсутній лише має пояснити в письмовій формі, чому не може з'явитися на церемонії. Юрій Маленченко написав, що «перебуває в космосі».

ШОКОЛАДНІ БАТОНЧИКИ ПОМЕНШАЛИ ЧЕРЕЗ КРИЗУ
Компанія «Mars» зменшила масу шоколадних батончиков «Марс» і «Снікерс», що їх продають у Великій Британії, на сім відсотків, повідомляє lenta.ru з посиланням на «The Daily Telegraph». Представники компанії визнали, що в цьому винна криза.
Ціна на шоколадні батончики не змінилася, але тепер вони важать 58 грамів замість 62,5 г.
«Mars UK» не афішувала зміни розмірів батончиків. Коли журналісти вперше звернулися в компанію по коментарі, у прес-службі заявили, що вдалися до такого заходу через бажання змусити британців вести здоровий спосіб життя і їсти менше солодкого, адже жителі Туманного Альбіону страждають від ожиріння частіше за інших європейців.
Проте, як помітили представники преси, енергетична цінність батончиків майже не змінилася: «полегшений» «Марс» містить 261 калорію, що на 19 менше, ніж раніше, а «Снікерс» — 296 калорій, тобто менше на 23 калорії. Зрештою, керівництво компанії змушене було визнати, що їхньою справжньою метою було компенсувати витрати, які зросли останніми роками.
Британців обурила незграбна спроба «Mars UK» пояснити бажання зекономити турботою про здоров'я жителів країни.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • НОУ-ХАУ
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ
  • ДИВА