СПОРТ

ВИПРОБУВАННЯ ЧАГАЄВИМ
Завтра в Гельзенкірхені на стадіоні німецькому футбольного клубу «Шальке-04» чемпіон світу з боксу за версіями IBF, IBO та WBO Володимир Кличко зустрінеться з чемпіоном світу за версією WBA Русланом Чагаєвим.

Перед командою українського боксера постало важке завдання — за три тижні до скасованого бою з Девідом Хеєм знайти альтернативного суперника, який за класом не поступався б британцеві. Таких у важкому дивізіоні не так і багато. Серед них можна відзначити двох чемпіонів світу за версією WBA Миколу Валуєва та Руслана Чагаєва, претендента на один з титулів Володимира — росіянина Олександра Повєткіна та американця Едді Чемберса. Однак менеджер братів Кличків Берндт Бенте наголошував на поєдинку з Чагаєвим. І, на диво, представники обох команд швидко дійшли згоди. Вирішено також не змінювати дати і місця проведення бою.
Майже відразу після підписання контракту Руслан Чагаєв заявив, що його не лякають габарити суперника:
— Мій двобій проти Валуєва був скасований. Тепер мені доведеться битися з Кличком на очах 60-тисячної аудиторії. Я нетерпляче очікую на зустріч з такою кількістю вболівальників. З нетерпінням чекаю також того моменту, коли відберу в Кличка-молодшого всі його титули. Так само, як і він, я — чемпіон світу. Крім того, я завжди говорив, що не боюся зустрітися з будь-ким із суперників, тож габарити Кличка мене не лякають. Нехай це непокоїть українця, оскільки я вже перемагав великого Валуєва. За титулами Кличко є сильнішим. А що стосується решти — це велике питання. У кожного боксера є слабкі сторони. Є вони й у Володимира, і я спробую ними скористатися.
Не став відмовчуватися на останній перед боєм прес-конференції і Віталій Кличко:
— Що відчули, коли дізналися про травму Хея? Чи не здається Вам, що він просто злякався двох речей — бути Вами побитим і не отримати при цьому обіцяних грошей від британського телеканалу «Setanta»?
— Не хочу коментувати чутки. Офіційна причина відмови британця — травма.
— Переговори з Хеєм тривали кілька місяців, а заміну йому знайшли за кілька днів. Як Вам це вдалося?
— Багато в чому завдяки злагодженій роботі нашої команди.
— Руслан Чагаєв виступає за «Universum», а власник цієї промоутерської компанії Клаус-Петер Коль, схоже, ображається на вас. Чи не заважало це в процесі переговорів?
— Ні. Якби це стало перешкодою, ми не підписали б контракта.
— Бій з Чагаєвим, володарем титулу WBA, можна назвати шансом стати абсолютним чемпіоном. Цей чинник Вас стимулює?
— Кожен суперник мене стимулює. У цьому випадку — тим більше. Я покажу глядачам справжнє шоу, якого вони ще ніколи не бачили! Уперше поєдинок відбудеться на одній з найсучасніших і наймасштабніших арен Європи.
— А те, що бій Чагаєва з Миколою Валуєвим був скасований унаслідок інфекційного захворювання Вашого майбутнього опонента, це Вас не турбує?
— Я зробив щеплення від гепатиту, тож це не проблема.
— Чи змінилася Ваша підготовка після зміни суперника?
— Після відмови Хея в мене залишалося небагато часу. Ситуація ускладнювалася ще й тим, що Чагаєв — лівша, а я готувався битися з Хеєм, правшею. Проте для мене це не трагедія, оскільки в списку переможених мною — шульги Султан Ібрагімов і Тоні Томпсон.
— Чи є в Чагаєва щось спільне з Султаном Ібрагімовим?
— Будь-який спортсмен не схожий на іншого. Що стосується Руслана, то він сильний боксер.
— Ми звикли, що поєдинки за участі братів Кличків — це ще й шоу.
— Обіцяю незабутню шоу-програму! І головним її акордом буде моя перемога над Русланом Чагаєвим!
також у паперовій версії читайте:
  • НЕГОСТИННИЙ ГОСПОДАР «БРАУН»
  • НА НИХ ЧЕКАЄ КИТАЙ
  • ВІМБЛДОН: УКРАЇНСЬКИЙ МІНІМУМ
  • ВАЛЕРІЙ ГАЗЗАЄВ:«НАША МЕТА — ПЕРЕМАГАТИ»