НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ

НОРВЕГІЯ СВЯТКУЄ ПЕРЕМОГУ НА «ЄВРОБАЧЕННІ»
Переможцем музичного конкурсу «Євробачення-2009», що відбувся у Москві, став білорус Олександр Рибак, який презентував Норвегію з піснею «Fairytale». 23-річний скрипаль, котрий від початку був фаворитом у букмекерів, став справжньою сенсацією конкурсу — найвищий бал йому поставили 16 держав, зокрема Україна. Він набрав рекордні 387 балів (для порівняння: попередній рекорд, 2006 року, належав фінській групі «Лорді» — 292 бали).

Це означає, що наступний конкурс «Євробачення-2010» відбудеться в Осло. Нагадаємо, що Норвегія стала переможцем «Євробачення» вже втретє.
Олександр Рибак у інтерв’ю зазначив, що не вважає себе найкращим на конкурсі. На його думку, найкраща пісня була в України, а найкраща виконавиця — в Ісландії. Родина Рибака виїхала з Мінська, коли Олександрові було чотири роки, тому перед ним не стояла дилема, за яку державу виступати. У червні виходить у світ його альбом, контракт на розповсюдження якого підписано з більш ніж 20 країнами. Концертний тур почнеться з Росії й Білорусі, повідомляє NEWSru.ua.
Друге місце посіла 18-річна білявка Йоганна Гудрун Йонсдоттір з Ісландії (218 балів), а третє — у дуету з Азербайджану Айсель Теймурзаде і Араш (207 балів).
Українська представниця Світлана Лобода з піснею «Be My Valentine! (Anti-Сrisis Girl)» зібрала 76 балів і опинилася на 12-му місці. А інша українка — Анастасія Приходько, котра презентувала Росію, — на 11-му місці, у неї 91 бал.
Найактивніше за українську співачку голосували Польща та Азербайджан; ці країни поставили по 10 балів. Вісім балів віддала Угорщина, по шість — Іспанія, Білорусь і Португалія; по п’ять — Чехія і Данія; по чотири — Литва і Молдова, три — Вірменія, по два — Мальта, Ізраїль, Росія, Велика Британія та один — Словаччина.
Додамо, що вибір Франції цього року багатьом видався дивним: Патрісія Каас — всесвітньо визнана виконавиця. Її пісня була, можливо, найкращою, але виступ знаменитої француженки не сприймався в межах конкурсу — вона посіла восьме місце. Співачка зізналася, що вельми засмучена таким результатом.
також у паперовій версії читайте:
  • СИМВОЛ ЕПОХИ
  • П'ЯТІРКА ТВОРЧИХ МІЛЬЯРДЕРІВ
  • «НОБЕЛІВСЬКІ ПРЕМІЇ» В ГАЛУЗІ МУЗИКИ
  • ЗАВЕРШИВ ЗЙОМКИ «ЧОРНОЇ БЛИСКАВКИ»
  • «PLАYBOY» ПОТЕРПАЄ ВІД КРИЗИ
  • НЬЮ-ЙОРКСЬКІ РОКИ ДЖОНА ЛЕННОНА
  • БАСКОВ— НАРОДНИЙ АРТИСТ
  • ВІДКРИВ СВІТОВІ СВОЄ ОБЛИЧЧЯ