ЩО? ДЕ? КОЛИ?

ЗІРКИ ЗНОВУ З'ЇХАЛИСЯ ДО КАНН
Уперше в історії Міжнародний каннський кінофестиваль відкрився показом мультфільму — анімаційної комедії «Вгору».

Розпочалася церемонія з традиційного дефіле по червоній килимовій доріжці. Зірки понад годину підіймалися сходами і позували перед об'єктивами фотоапаратів і кінокамер. Знаменитості подолали 26 сходинок, серед них — актриси Ашварайя Рай, Робін Райт Пен, Азія Ардженто і Тильда Суїнтон.
Одним з останніх на килимовій доріжці з'явився французький шансоньє і актор Шарль Азнавур разом з авторами анімаційної комедії «Вгору» Піта Доктера. Головний персонаж мультфільму — старий Карл Фредеріксон, колишній продавець повітряних кульок — говорить голосом Азнавура. Шансоньє випала особлива роль — він вийшов на сцену кінозалу «Люм'єр» разом з французькою актрисою Афсією Ерзі, щоб формально оголосити про відкриття фестивалю. Ця честь уперше оминула голову журі основної конкурсної програми, якою в цьому році стала французька актриса Ізабель Юппер.
Основний конкурс, що триватиме до 24 травня, розпочався в четвер з показу картини «Акваріум», знятої британським режисером Андреа Арнолдом. Серед 20 претендентів на «Золоту пальмову гілку» — роботи Джейн Кемпіон, Квентіна Тарантіно, Ларса Фон Трієра і Кена Лоуча, які вже є володарями цієї престижної нагороди.


ПУТІН ГОТУЄТЬСЯ ПРИЙНЯТИ ТИМОШЕНКО
Керівники урядів України і Росії — Юлія Тимошенко і Володимир Путін зустрінуться в Москві 29 квітня, повідомив посол РФ у Києві Віктор Черномирдін.

Перед початком офіційного прийому в консульстві РФ у Чернігові дипломат поінформував, що зустріч відбудеться в рамках українсько-російського міжурядового комітету з економічної співпраці. «Там передбачена ціла програма. Тепер триває підготовка до цього візиту. Це економічний комітет, який очолює прем'єр-міністр у рамках міждержавної комісії, очолюваної президентом. Це планова зустріч»,— сказав він.
За словами Черномирдіна, обговорюватиметься переважно «економічний блок питань», повідомляє «Інтерфакс-Україна».
На запитання, чи можливим є відновлення переговорів про надання Україні кредиту РФ, дипломат сказав: «Я не знаю, але це вирішувати Україні. Якщо проситимуть, то, можливо, будуть проведені відповідні переговори».
Раніше Москва перенесла міжурядові консультації з Києвом через підписання меморандуму між Україною і Єврокомісією про модернізацію газотранспортної системи нашої країни. Це рішення було ухвалене на засіданні Радбезу РФ за домовленістю між президентом і главою уряду Росії.
також у паперовій версії читайте:
  • ВОДІЙ «ХОНДИ» З’ЯВИВСЯ З ПОВИННОЮ
  • ПАМ'ЯТІ ЛОБАНОВСЬКОГО
  • РОСІЙСЬКИЙ «БЛОК»
  • ХТО ПРИЙМАТИМЕ ЄВРО-2012?
  • ФІНЛЯНДІЯ — НАШ ПАРТНЕР