РОЗМАЇТТЯ

ОДРУЖИЛИСЯ ПІД ЧАС МАРАФОНУ
Британські закохані, 37-річна Рейчел Пітт і 44-річний Джеррі Кітс, — перша пара, яка одружилася на бігу. Християнська церемонія шлюбу відбулася під час знаменитого Лондонського бігового марафону, повідомляє РБК-Україна з посиланням на британські ЗМІ.

Рейчел і Джеррі були серед 35 тисяч учасників марафону, яким вдалося подолати відстань завдовжки 42 км за досить високої для цієї пори року температури — 20 градусів за Цельсієм. Близько третьої години дня пара, яка вже кілька годин бігла вулицями міста, нашвидкоруч прийняла душ і попрямувала до церкви, де на неї чекали 50 гостей. Обмінявшись обітницями вірності, закохані побігли далі, а близько п'ятої години чоловік перетнув фінішну межу зі своєю новоспеченою дружиною на руках.
«Це був найкращий день у моєму житті,» — зізналася щаслива Рейчел, кидаючи в натовп на фініші букет нареченої.
Лондонський марафон (перший відбувся 1981 року) — найбільша щорічна спортивна подія в житті міста й одна з найпрестижніших марафонських дистанцій у світі. Традиційно в ньому беруть участь звичайні жителі й провідні атлети країни, а також зірки. Цього року першою зоряною учасницею, яка дісталася фінішу, стала модель Нелл Мак-Ендрю. За нею фінішували Кейті Прайс (Jordan) з чоловіком, знаменитий шеф-кухар Гордон Рамзі й співак Кейт Даффі з відомого бойз-бенду «Boyzone», що розпався 2000 року.

ЗНАЙШЛИ ПРООБРАЗ «ГЕРНІКИ»
Іспанські дослідники Пабло Пікассо стверджують, що художник, працюючи над своєю знаменитою картиною «Герніка», наслідував образи з ілюстрованої Біблії X ст., яка зберігається в соборі міста Леона, повідомляє «The Art Daily».
Експерти вбачають прямі запозичення у фігурах бика, лева, коня і деяких людей. Відомо, що Леонську Біблію 1929 року виставляли в Барселоні, а 1937-го — в Парижі. Якщо зважати на те, що Пікассо створив «Герніку» того ж року і саме у французькій столиці, то гіпотеза дослідників має не лише мистецтвознавче, а й хронологічне підтвердження.
«Герніку» Пікассо написав для павільйону Іспанії на Всесвітній виставці мистецтв і техніки 1937 року. Полотно було навіяне бомбардуванням баскського міста Герніка німецькою авіацією в розпал громадянської війни в країні. Картина, завдовжки майже вісім метрів, стала однією з найвідоміших робіт Пікассо; вона об'їздила півсвіту. В Іспанію потрапила лише 1981 року й нині зберігається в Мадридському музеї королеви Софії.
Леонська Біблія відома також як Мосарабська: її створили християни, які жили на Піренейському півострові у володіннях арабських правителів.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ФАКТ
  • НОУ-ХАУ