НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ

ЗАКЛИКАЄ СПИНИТИ ЗНИЩЕННЯ ПЛАНЕТИ
Пісня «Сни про Чорнобиль», у приспіві якої є апокаліптична фраза «Ми всі злетимо у повітря», увійшла до нового подвійного альбому під назвою «Звір» співака, актора й телеведучого Адріано Челентано. Відразу два телеканали випустили в ефір відеоролик, знятий до неї. Це 12-хвилинне відео, режисером якого був Челентано, він же змонтував твір, за словами критиків, є «справжнім шоком, що надовго лишається перед очима». Співак, за його зізнанням, саме цього і хоче досягти: змусити глядача здригнутися й замислитися над своїми діями, адже люди поступово руйнують планету, повідомляє «Німецька хвиля».

На одному диску зібрано 14 пісень, відомих багатьом поколінням слухачів і шанувальників співака. На другому — пісні протесту: Челентано — знаний борець за чистоту довкілля. Саме там розміщена довга і сувора сюїта «Sognando Cernobyl».
У тексті пісні згадується танення льодовиків, загроза зникнення Венеції, ядерна зброя, вбивства та насильство. А у відео на похмурому тлі час від часу з’являється силует Чорнобильської АЕС. «Гадаю, що потрібно показати людям, що може статися, якщо все триватиме так, як нині», — закликає Челентано.
«Приводом для написання пісні «Сни про Чорнобиль» було відверте безвідповідальне рішення уряду про будівництво нових атомних електростанцій», — зазначає співак.

КОЛЬОРОВІ «СІМНАДЦЯТЬ МИТТЄВОСТЕЙ ВЕСНИ»
Знаменитий телефільм «Сімнадцять миттєвостей весни» покажуть в кольорі. Відреставровану версію легендарної картини демонструватиме на початку травня телеканал «Росія», повідомляє NEWSru.ua.
Продюсер проекту Олександр Любімов розповів, що запропонував режисерові Тетяні Ліозновій перевести стрічку у колір, бо технічна якість телесеріалу, що став справді народним, непридатна для показу в прайм-тайм.
«Це подарунок для всіх поколінь, тому що таким серіал не бачили ніколи, — наголошує Любімов. — Проведено повне пересканування і ремастерінг звуку. Колоризація велася під творчим керівництвом режисера фільму і зроблена з урахуванням тієї епохи, тобто в приглушених тонах арт-деко».
У роботі над проектом, що тривала три роки, брали участь близько 600 фахівців із п'яти країн. Як йдеться в прес-релізі телеканалу «Росія», використовували не лише сучасні технології, а й ручну роботу — розфарбовували кадр за кадром. Для вибору правильних кольорів форми, медалей, орденів, машин і багатьох сотень предметів, що з'являлися у стрічці, вивчили спеціальну літературу й запросили консультантів-істориків.
Нагадаємо, що 12-серійний телесеріал «Сімнадцять миттєвостей весни» вперше показали по радянському телебаченню 1973 року, а 1976-го фільм удостоєно Державної премії РРФСР.
також у паперовій версії читайте:
  • ЧЕРЕЗ КРИЗУ ЕЛТОН ДЖОН УТРАТИВ ЧВЕРТЬ СТАТКІВ
  • ЩОБ ВИПУСТИТИ КНИГУ, ЗНАДОБИЛОСЯ ЧВЕРТЬ СТОЛІТТЯ
  • ЗНОВУ НАЙБАЖАНІШІ
  • ПОПОВНИЛИ АКТОРСЬКИЙ ЗАЛ СЛАВИ
  • ТУР «DEPECHE MODE»
  • ОПУБЛІКУЮТЬ ОСТАННІЙ РОМАН НАБОКОВА
  • АГЕНТ «007» ОЧОЛИВ СПИСОК КІНОГЕРОЇВ
  • ОТРИМАЛИ «ЗОЛОТІ СОСКИ»
  • КІНОКОМПАНІЯ № 1