ЩО? ДЕ? КОЛИ?

ІТАЛІЯ — В ТРАУРІ
Поховання жертв руйнівного землетрусу, який стався в ніч проти понеділка 6 квітня в центральній частині Італії, призначено на 10 квітня. Уряд оголосив цей день днем національного трауру.

За останніми повідомленнями, внаслідок землетрусу загинуло понад 270 осіб, серед них 16 дітей, понад 1,5 тис. дістали поранення. Проте кількість жертв може виявитися більшою після подальшого розбирання завалів. У зоні лиха працюють рятувальники, пожежники, військовослужбовці, правоохоронці та волонтери. За розпорядженням міністра внутрішніх справ Італії Роберто Мароні, пошукові роботи триватимуть до католицького Великодня 12 квітня. Через стихію без житла залишилося 28 тисяч людей.
Землетрус більш ніж наполовину зруйнував місто Аквілу — адміністративний центр провінції Абруццо. Майже весь його історичний центр — у руїнах. До відновлення району Абруццо будуть залучені всі 100 італійських провінцій, кожна з яких візьме на себе відбудову певної частини понівеченого регіону.
За свідченням очевидців, у деяких населених пунктах в гірських районах навколо Аквіли «ситуація є апокаліптичною». Маленьке селище Онна потужний землетрус знищив ущент. Жителі, які залишилися живими, розповідають, що вони втратили рідних людей. «Більшість загиблих — молоді люди, втрачено ціле покоління»,— кажуть вони.
За словами спостерігачів, цей землетрус — один з найсильніших за останні роки в центральній Італії. Слабкі підземні поштовхи там відчували впродовж місяця, але ніхто не чекав на страшніше лихо.
Серед жертв є двоє громадян України — тридцятирічна жінка і восьмирічна дитина, мати якої перебуває в лікарні у важкому стані.


УКРАЇНЦІ ВІДПОЧИВАЮТЬ...
В Україні ті, хто працює за графіком п’ятиденного робочого тижня з вихідними днями в суботу та неділю, на Пасху (Великдень) відпочиватимуть три дні (18, 19 і 20 квітня), на травневі свята — чотири (1, 2, 3 і 4 травня) і три дні (9, 10 та 11 травня), у червні — три дні на Трійцю (6, 7 і 8 червня) та три дні у зв’язку зі святкуванням Дня Конституції (27, 28 і 29 червня), повідомила прес-служба Міністерства праці і соціальної політики.

Статтею 73 Кодексу законів про працю встановлені святкові і неробочі дні, зокрема у квітні неробочим днем є Пасха (19 квітня), у травні — 1 і 2 травня (День міжнародної солідарності трудящих) і 9 травня (День перемоги), у червні — 7 червня (Трійця) та 28 червня (День Конституції України).
Згідно з частиною третьою ст. 67 КЗпП у випадку, коли святковий або неробочий день (ст. 73 КЗпП) збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого. Тому за графіком п’ятиденного робочого тижня з вихідними днями в суботу та неділю у 2009 р. вихідний день у неділю 19 квітня переноситься на понеділок 20 квітня, вихідний день у суботу 2 травня — на понеділок 4 травня, вихідний день у суботу 9 травня — на понеділок 11 травня, вихідний день у неділю 7 червня — на понеділок 8 червня і вихідний день у неділю 28 червня — на понеділок 29 червня.
також у паперовій версії читайте:
  • ПОБІЧНИЙ РЕЗУЛЬТАТ ВИБОРІВ
  • ГОЛОВА НАЦТЕЛЕРАДІО ЗАЯВИВ ПРО СВОЮ ВІДСТАВКУ
  • ОПОЗИЦІЯ ГРУЗІЇ ВИЙШЛА НА ВУЛИЦІ
  • В АВСТРАЛІЇ ЗНАЙДЕНО СПРАВЖНІЙ СПИСОК ШИНДЛЕРА
  • «ЗНАТИ, ЩОБ ЖИТИ»