ЩО? ДЕ? КОЛИ?

ПАПА РИМСЬКИЙ ВИРУШИВ ДО АФРИКИ
Папа Римський Бенедикт XVI перебуває з першим апостольським візитом в Африці. Під час поїздки, що триватиме до 23 березня, він відвідає Камерун та Анголу.
Першою на шляху понтифіка була столиця Камеруну Яунде, де відбулася офіційна церемонія привітання і меса за участі Папи. У п'ятницю, 20 березня, Бенедикт ХVІ вирушає до Анголи, де проходитиме друга частина візиту.


«Світ має допомогти Африці, не допустити її падіння під тягарем світової економічної кризи»,— проголосив понтифік на борту папського літака. Папа Римський торкнувся також теми СНІДу в Африці, зазначивши, що «цієї трагедії не можна подолати за допомогою грошей або роздаючи профілактичні засоби, які, навпаки, збільшують кількість проблем». На його думку, єдиний вихід — поставити в центрі уваги етику.
Нинішній апостольський візит є для Бенедикта XVI одинадцятою подорожжю за кордон у статусі глави католицької церкви.


ФРАНЦІЯ ЗНОВУ ЙДЕ В НАТО
Парламент Франції схвалив повернення країни до військових структур НАТО. Це питання вирішувалося під час голосування за вотум довіри уряду, яке ініціював французький прем’єр-міністр Франсуа Фійон.

Члени національних зборів Франції (нижньої палати парламенту країни) підтримали зовнішню політику уряду та реінтеграцію Парижа у військове командування НАТО. За підтримку уряду проголосувало 329 депутатів, проти — 238, повідомляє французький телеканал Tf1.
Обстоюючи повернення до військових структур Північноатлантичного альянсу, Франсуа Фійон запевнив, що Франція не втратить зовнішньополітичної незалежності, так само як і самостійності власних сил ядерної оборони. Крім того, країна отримає одну з ключових командних посад у НАТО, сказав він.
Як повідомлялося, 11 березня президент країни Ніколя Саркозі заявив про повернення Франції до військових структур НАТО, мотивуючи це тим, що після такого кроку країна стане більш сильною та впливовою. Крім того, на його думку, якщо Франція візьме на себе всю повноту відповідальності, вплив Європи в НАТО зросте й Альянс більше не буде організацією, у якій домінують США.
Нагадаємо: Франція вийшла з командних структур Північноатлантичного альянсу в 1966 р., тоді біля керма влади в країні стояв Шарль де Голль. Втім, останніми роками участь Франції в справах Альянсу зростала.
також у паперовій версії читайте:
  • УКРАЇНСЬКЕ ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ
  • АВСТРІЙСЬКИЙ НЕЛЮД ОТРИМАВ ВИРОК
  • НА ЗАХИСТ МОРАЛІ
  • ПАСТОРУ ЧЕРНОВЕЦЬКОГО «СВІТИТЬ» ДО 12 РОКІВ?