ЩО? ДЕ? КОЛИ?

ПУТІН: МИ ПРОЩАЄМО УКРАЇНІ ШТРАФИ
Росія відмовилася від штрафних санкцій проти Києва за недобір газу з огляду на передбанкрутний стан України, повідомив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.
«У нас тепер Україна не бере об'єму, який законтрактувала, і мала б платити штрафи. Ми прощаємо ці штрафи, тому що виходимо з реалій — їм нічим платити. Вони перебувають у передбанкрутному стані, а ви чудово розумієте — не можна партнерів добивати»,— сказав Путін під час зустрічі з шахтарями, відповідаючи на їхні запитання.


«Газпром» постачає паливо за принципом «бери і плати» — контрагент зобов'язаний сплатити законтрактований об'єм газу. Україна в лютому повинна була заплатити 720 млн дол. за два мільярди кубометрів, попри те, що фактично імпортувала лише мільярд кубометрів — на 360 мільйонів доларів.
На початку березня глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що російський газовий холдинг не застосовуватиме штрафних санкцій до «Нафтогазу України» за недобір газу в лютому поточного року. Одночасно він нагадав, що відповідно до раніше досягнутих домовленостей «є мінімальний об'єм відбору газу, який має здійснювати Україна щомісяця».
Згідно з контрактом Україна розраховується з «Газпромом» за поставлений газ до сьомого числа місяця, наступного за місяцем постачання. У разі невчасної оплати контрактом передбачено перехід на авансову систему розрахунків.
Шостого березня «Нафтогаз України» розрахувався з російською стороною за поставлений у лютому газ.


ЩО «НАКОЛЯДУЄ» ЗВАРИЧ У СІЗО?
На час тримання під арештом колишній голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич перебуватиме в київському слідчому ізоляторі Державного департаменту виконання покарань.

Про це йдеться в переданому УНІАН повідомленні голови комітету Верховної Ради України з питань правосуддя Сергія Ківалова. Він укотре наголосив, що «І. Зварич може володіти цінною інформацією про корупцію у вищих ешелонах керівництва судів загальної юрисдикції», тому, «за умови вживання необхідних охоронних заходів під арештом Зварич буде в більшій безпеці, аніж на волі». Народний депутат нагадав, що очолюваний ним комітет з питань правосуддя і Верховна Рада дали згоду на затримання й арешт екс-судді.
Як повідомляв УНІАН, 10 березня Печерський районний суд Києва обрав стосовно І. Зварича запобіжний захід у вигляді взяття під варту, таким чином задовольнивши подання Генпрокуратури.
Другого грудня 2008 року проти Зварича була порушена кримінальна справа за хабарництво в особливо великих розмірах. Під час обшуків працівники СБУ та Генпрокуратури вилучили в нього мільйон доларів США і два мільйони гривень. А 15 грудня УСБУ у Львівській області оголосило І. Зварича в розшук, оскільки він зник з приватної клініки, у якій був на лікуванні. Дев'ятого березня цього року у Львові близько 21.00 на горищі одного з житлових будинків працівники Служби безпеки України затримали підозрюваного, а наступного дня його доправили до Києва.
також у паперовій версії читайте:
  • ДЕРЖАВА ДОПОМАГАТИМЕ НЕ ВСІМ МАЛОЗАБЕЗПЕЧЕНИМ СІМ'ЯМ
  • ЖУРНАЛ «FORBES» ОПРИЛЮДНИВ РЕЙТИНГ МІЛЬЯРДЕРІВ
  • ТРАГЕДІЇ ОДНОГО ДНЯ
  • КОРЕЙСЬКИЙ СИМПТОМ