СПОРТ

ПЕРЕДОЛІМПІЙСЬКА РОЗМИНКА
У канадському Ванкувері, який менш ніж за рік прийматиме зимову Олімпіаду, цього тижня знайомляться з трасою біатлоністи. Сьомий етап Кубка світу стартував двома індивідуальними гонками в один день — спочатку на трасу вийшли жінки, а коли в Україні була ніч четверга, на двадцятикілометровій дистанції позмагалися чоловіки. У наших співвітчизниць знайомство з олімпійською столицею 2010 року вийшло кращим, ніж у співвітчизників.

До третьої стрільби на перемогу в довгій гонці претендувала Віта Семеренко. На жаль, під час п’ятого пострілу зрадливий патрон випав із магазина і зброю довелося перезаряджати вручну; було втрачено ритм, і постріл вийшов невдалим — один-єдиний з двадцяти. Закрити всі мішені вдалося німкені Сімоні Хаусвальд, на другому місці з одним промахом фінішувала росіянка Ольга Зайцева. Українка програла Хаусвальд 1 хв 5,8 с.
Добре виступили й інші наші біатлоністки. Оксана Хвостенко з одним промахом стала дванадцятою, Валя Семеренко з трьома невлучними пострілами — шістнадцятою, а Олена Підгрушна з такими самими результатами в стрільбі — 34-ю. Завдяки цьому успіху збірна України в заліку Кубка націй випередила команду Швеції й повернулася на друге місце. Краще за наших дівчат у цьому сезоні виступають тільки німкені!
Коментуючи результати класичної гонки, президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак сказав, що майбутня олімпійська траса за своїми параметрами нагадує основну тренувальну базу українців у Тисовці — невисокі гори, незначні перепади висот, стабільна морозна погода. Дівчата, попри перевантаженість стартами (вони брали участь у чемпіонаті Європи, коли головні суперниці відпочивали), підтвердили обґрунтованість наших амбіцій.
На жаль, поки що не відповідають тим же чоловіки. У заліковій зоні індивідуальну гонку завершили троє українців, але від чільної десятки вони опинилися далекувато.
Припустившись по два промахи, В’ячеслав Деркач, Сергій Седнєв і Андрій Дериземля фінішували у третьому десятку (на 23-й, 26-й і 28-й позиціях відповідно). Ще гірше виступили Олександр Біланенко і Роман Прима.
П’єдестал пошани вийшов сенсаційним. Усі двадцять мішеней закрив і продемонстрував достатню швидкість 23-літній француз Венсан Жо, з одним промахом другим став німець Даніель Бем, на третьому місці фінішував американець Джеремі Тіла, який за 15 років своєї кар’єри і до вісімки не потрапляв!
У програмі передолімпійського тижня у Ванкувері ще чотири гонки. Сьогодні ввечері відбудуться спринти, у суботу на естафетну трасу вийдуть жінки, а в неділю— чоловіки.
також у паперовій версії читайте:
  • АНГЛІЙСЬКИЙ КВАРТЕТ У ЧВЕРТЬФІНАЛІ
  • ПОЛТАВА ВЖЕ НЕ КОНКУРЕНТ
  • ВОРОНІНА НЕ СПИНИТИ
  • ПІРРОВА ПЕРЕМОГА І НЕПРИНЦИПОВА ПОРАЗКА