ЩО? ДЕ? КОЛИ?

НАМ — НАЙГІРШЕ
Світова економічна криза вплинула на Україну сильніше, ніж на будь-яку іншу державу Східної Європи. На цьому наголосила керівник місії Міжнародного валютного фонду в нашій країні Джейла Пазарбазіолу під час форуму «Європа— Україна», повідомляють кореспонденти Укрінформу.

За словами представника МВФ, низькі показники української економіки пояснюються сукупністю чинників, які й надалі ускладнюватимуть процес її виведення з рецесії. На думку фахівців, економіку країни «перегріли» — йдеться про різке підвищення зарплат у першій половині 2008 року, «бум» внутрішнього кредитування та збільшення позик українських комерційних банків. Це спричинило інфляцію, яка в середині минулого року сягнула 30 відсотків.
Значним негативним фактором стало також зниження цін на металопродукцію, прибутки від продажу якої мають велику питому вагу в економіці країни. «Це призвело до падіння гривні до рівня 40% порівняно з американським доларом»,— зауважила Джейла Пазарбазіолу.
За прогнозами МВФ, темпи розвитку української економіки в 2009–2010 роках будуть вищими, ніж торік.


ПРОТИ ПІРАТІВ —«ДУАЙТ ЕЙЗЕНХАУЕР»
Пентагон ухвалив рішення посилити загін своїх кораблів, які ведуть боротьбу з піратами біля африканського берега, атомним авіаносцем «Дуайт Ейзенхауер».

Авіаносне угруповання під командуванням контр-адмірала Курта Тідда вийшло з бази Норфолка минулої суботи.
Патрулювати води біля Африканського Рогу, а також в Аденській і Оманській затоках «Дуайт Ейзенхауер» буде протягом п’яти місяців. За словам командувача, залучення авіаносця до виконання дій, спрямованих проти сомалійських морських розбійників, продемонструє союзникам США, що американці готові «пліч-о-пліч» разом з ними відбивати загрозу «в найнебезпечніших частинах світу».
На борту авіаносця перебуває близько шести тисяч матросів, льотчиків і морських піхотинців, близько 90 літаків і вертольотів.
також у паперовій версії читайте:
  • ЗАКОЛОТ ПРИКОРДОННИКІВ
  • РОСІЯ ТА ІРАН ВИПРОБОВУЮТЬ РЕАКТОР
  • НАРЕЧЕНА — РЕКОРДСМЕНКА
  • ТЕРАКТ У КАЇРІ
  • У КНДР — НОВА БАЛІСТИЧНА РАКЕТА
  • ВИБУХ НА ШАХТІ В КИТАЇ