СПОРТ

У ЧВЕРТЬФІНАЛІ ЛИШЕ «БАВАРІЯ»
Після перших матчів 1/8 фіналу Ліги чемпіонів лише мюнхенська «Баварія» може полегшено зітхнути. П'ять м'ячів, забитих у ворота лісабонського «Спортинга», та ще й на його полі, дають німцям змогу тепер розпочати підготовку до чвертьфіналу, а матч-відповідь проти португальців вже перетворився на формальність. Щодо інших пар, то жодна з команд не гарантувала собі комфортної переваги перед повторними поєдинками. Простіше хіба що «Ліверпулю», який на виїзді здолав «Реал».

Італійський «Інтер» не спромігся подбати про позитивний баланс під час першого матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проти «Манчестер Юнайтед». На «Сан-Сіро» все завершилося нульовою нічиєю, якою має бути більш задоволена команда Жозе Моурінью.
У першому таймі «Манчестер» цілковито переграв господарів і мав би принаймні тричі вразити ворота Жуліо Сезара. На початку гри лише реакція воротаря врятувала «Інтер» від пропущеного м'яча після удару Роналду. На 16-й хвилині Роналду пробив зі штрафного, але м'яч пролетів поряд зі стійкою воріт. «Інтер» не зміг нічого протиставити швидким діям гостей в нападі та надійності в захисті, але фортуна цього вечора була на їхньому боці. У другій половині першого тайму Гіггз не скористався виходом сам на сам з Сезаром, а удар Роналду головою був неточним.
Другий тайм минув у рівній боротьбі. На 48 хвилині Адріано з 11 метрів примудрився пробити вище воріт Ван дер Сара, а 54-та хвилина запам'яталася ударом повз ворота Ібрагімовича, який у цій зустрічі на тлі ветерана Гіггза був просто блідою тінню. Впродовж останніх п'ятьох хвилин гри Сезар ще раз врятував «Інтер» від неприємностей, випередивши Бербатова, котрий вибіг віч-на-віч з голкіпером. На останніх секундах поєдинку «манкуніанцям» випала нагода вирвати перемогу, але удар зі штрафного Роналду знову нейтралізував неперевершений цього вечора Сезар. У підсумку — нічия 0:0.
«Ліверпуль» виконав головне завдання в першому матчі з мадридським «Реалом». Англійці забили на виїзді і, до того ж, здобули перемогу.
Іспанці на правах господарів з перших хвилин заволоділи ініціативою. Гості намагалися завдяки довгим передачам наблизити гру до воріт мадридців. Незважаючи на обережні дії, у дебюті матчу мав би забити Рауль, однак поспішив з ударом. Даремно не марнував часу і єдиний форвард «Ліверпуля» Фернандо Торрес. Саме він в середині тайму, скориставшись помилкою захисників супротивника, вийшов на ударну позицію, але Касільяса йому «пробити» не вдалося.
У другому таймі іспанці знову володіли ініціативою. Однак відчувалося, що обидві команди більше дбали про те, щоб не пропустити гол у свої ворота. У другій половині тайму господарі почали частіше помилятися при передачах. Брак мадридців не раз призводив до небезпечних контратак гостей. І, як часто буває, результат матчу за такої гри вирішило одне порушення правил. На 82-й хвилині захисник господарів Хайнце під час боротьби за м'яч штовхнув свого опонента. Арбітр призначив штрафний, після розіграшу якого Бенаюн головою переправив м'яч у ворота мадридців. Таким чином, гравці «Ліверпуля» здобули виїзну перемогу і з гарним настроєм готуються до матчу-відповіді.
У матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів на стадіоні «Стемфорд Бридж» доля звела «Челсі» та «Ювентус». Під керівництвом нового тренера Гуса Хіддінка «аристократам» вдалося здобути перемогу.
Футболісти «Челсі» від перших хвилин матчу взяли в облогу ворота суперника. На дев'ятій хвилині Дрогба мав шанс відкрити рахунок у матчі. Після подачі з правого флангу від Босінгви Дідьє зіграв на випередження і пробив головою. Голкіпер гостей Буффон вже не міг допомогти своїй команді, але м'яч пролетів у лічених сантиметрах вище від поперечини. А на 12-й хвилині рахунок таки був відкритий. «Челсі» невдало виконав штрафний, але м'яч біля штрафного майданчика «Ювентуса» підібрав Калу і чудовою передачею вивів на ударну позицію Дідьє Дрогба. Івуарець пробив повз Буффона, й англійці вийшли вперед. Варто зазначити, що в цьому епізоді в пасивному становищі поза грою перебував Лемпард, але арбітр не звернув на це уваги. Італійці оговталися тільки в середині тайму, коли Дель П'єро мав дві стовідсоткові нагоди відзначитися. Спочатку Алессандро вийшов сам на сам з Петером Чехом і пробив у дальній кут, але голкіпер «Челсі» продемонстрував свою майстерність і перевів м'яч на кутовий. За кілька хвилин нападник «Ювентуса» знову вийшов на побачення з Чехом, але не зумів як слід пробити. У подальшому кілька разів помилялися захисники «Ювентуса», коли штучно створювали ситуацію поза грою. Але Дрогба не скористався жодним з цих шансів. У туринців можна пригадати кілька перспективних штрафних і кутових, з якими впоралися захисники і голкіпер.
Зовсім за іншим сценарієм розгорталися події в другому таймі. Якщо на його початку футболісти «Челсі» намагалися створювати небезпечні моменти біля воріт суперників, то, починаючи з шістдесятої хвилини, майже всією командою вони відійшли в оборону, відповідаючи на дії суперника швидкими контратаками. В одній з них Дрогба ударом головою ледве не подвоїв рахунок. Варто також пригадати небезпечний простріл Лемпарда, але в цьому епізоді чітко зіграв Буффон. А щодо гостей, то вони намагалися бити по воротах суперника за будь-якої можливості. До цього їх спонукала невпевнена гра Петера Чеха, який одного разу помилився на виході, а в другому випадку ледь не «подарував» м'яч Дель П'єро, однак, на щастя для господарів, усе обійшлося. Наприкінці матчу «Ювентус» добряче притиснув «Челсі» до воріт, але зрівняти рахунок так і не спромігся. У компенсований арбітром час поряд зі стійкою пробив Недвед— це й був останній момент у грі. Перемога англійців на домашньому стадіоні була мінімальною, тож тепер «Ювентусу», для того щоб сподіватися на загальний успіх, обов'язково потрібно забивати в Турині.

Результати всіх матчів 1/8 фіналу Ліги чемпіонів:
«Інтер» (Італія) — «Манчестер Юнайтед» (Англія) — 0:0
«Атлетико» (Іспанія) — «Порто» (Португалія) — 2:2
Голи: 1:0 — Максі Родрігес (3), 1:1 — Лісандро (22), 2:1 — Форлан (45+2), 2:2 — Лісандро (72)
«Ліон» (Франція) — «Барселона» (Іспанія) — 1:1
Голи: 1:0 — Жуніньо (7), 1:1 — Анрі (67)
«Арсенал» (Англія) — «Рома» (Італія) — 1:1
Гол: ван Персі (37, пен.)
«Реал» (Іспанія) — «Ліверпуль» (Англія) — 0:1
Гол: Бенаюн (82)
«Челсі» (Англія) — «Ювентус» (Італія) — 1:0
Гол: Дрогба (12)
«Вільярреал» (Іспанія) — «Панатінаїкос» (Греція) — 1:1
Голи: 0:1 — Карагуніс (59), 1:1— Россі (67, пен.)
«Спортинг» (Португалія) — «Баварія» (Німеччина) — 0:5
Голи: 0:1 — Рібері (42), 0:2 — Клозе (57), 0:3 — Рібері (63, пен.), 0:4 — Тоні (84), 0:5 — Тоні (90)


також у паперовій версії читайте:
  • ЧЕМПІОНАТ БЕЗ НАГОРОД
  • «ВОВЧАТА» УМІЮТЬ ПЕРЕМАГАТИ
  • П'ЯТЕ МІСЦЕ — ЗАЧАРОВАНЕ?