СПОРТ

ТРЕНУВАННЯ ДЛЯ ОПТИМІСТІВ
Півтора місяця залишилося до важливого матчу на легендарному лондонському стадіоні «Уемблі». У межах відбірного турніру чемпіонату світу-2010 зустрінуться команди Англії та України. Цього тижня обидві збірні провели товариські поєдинки.

Для «синьо-жовтих» лютнева поїздка на Кіпр стала своєрідною традицією. Цього разу підопічні Олексія Михайличенка взяли участь у турнірі чотирьох команд. У півфіналі наші співвітчизники зіграли з командою Словаччини. Кияни, за домовленістю між тренерськими штабами національної команди і «Динамо», залишали кіпрський збір на день раніше, тому майже півкоманди в поєдинку зі словаками представляли віце-чемпіонів України. Місце у воротах і капітанську пов'язку отримав Шовковський, у захисті діяли Несмачний, Чигринський, Михалик і Мандзюк, півзахисну ланку склали Валяєв, Ротань, Кравченко і Алієв, тандем нападників — Селезньов і Мілевський.
Українці грали першим номером, і на 9-й хвилині вийшли уперед: Алієв легко порозумівся з Мілевським, отримав зворотну передачу і відпасував на Валяєва. Удар Сергія з лінії штрафного майданчика вийшов точним. Щоправда, на перерву команди пішли за нічийного рахунку — капітан словаків Віттек сказав своє слово, звільнившись від опіки Михалика.
На 47-й хвилині українці знову були попереду: Мілевський зробив сольний прохід лівим флангом, а на фініші свого слалому підсік м'яча над голкіпером — Селезньову залишалося тільки підставити голову. Словаки активізувалися, і на 69-й хвилині після подачі кутового вдруге відновили рівновагу — Ханшика «забули» на дальній стійці. І все ж останнє слово лишилося за нашою командою: на 82-й хвилині Мілевський заробив пенальті, який сам же і реалізував — 3:2.
У фіналі збірна України зустрілася з сербами, які були сильнішими за кіпріотів — 2:0. Цього разу на поле вийшли Худжамов, Мандзюк, Тимощук, Русол, Воронін (Гоменюк, 46), Шевчук, Левченко, Назаренко, Калиниченко (Ротань, 91), Девич (Селезньов), Пашаєв (Чигринський, 46). На відміну від півфіналу, який пройшов на зустрічних курсах, у фінальному матчі футбол був закритим. Єдиний гол було забито ще на 16-й хвилині: після серії єдиноборств поблизу штрафного майданчика сербів м'яч вдало відскочив до Сергія Назаренка, котрий без роздумів пробив — «дев'ятка», голкіпер донецького «Металурга» Дішленкович був безсилий.
Збірна Англії свій матч цього тижня програла, але й суперник був більш ніж гідний — чемпіони Європи іспанці. По голу в кожному з таймів забили Вілья і Льоренте. Склад острів'ян у цій зустрічі був таким: Джеймс (Грін, 46), Ешлі Коул, Террі, Ягелка (Апсон, 46), Джонсон, Райт-Філіпс, Каррік, Беррі (Лемпард, 46), Даунінг (Бекхем, 46), Хескі (Крауч, 46), Агбонлахор (Карлтон Коул, 76).
також у паперовій версії читайте:
  • ОЙ, ЛИХО, НЕ П'ЄТРУС...
  • НОВА ВЕРШИНА ВАН ДЕР САРА
  • ДВА ПЕРІОДИ ДО ВАНКУВЕРА
  • ПЕРЕМОГА ЗНОВУ НАША!