СПОРТ

ВІТАЛІЙ КЛИЧКО:«Я ГОТОВИЙ ДОСТРОКОВО ЗАКІНЧИТИ БІЙ З ГОМЕСОМ»
Цього тижня закінчилися переговори між командами чемпіона світу з боксу, за версією Всесвітньої боксерської ради, Віталія Кличка та обов’язкового претендента Хуана Карлоса Гомеса. Двобій за титул чемпіона світу, за версією WBC у надважкій вазі, відбудеться у Штутгарті на арені «Hanns-Martin-Schleyer Halle» 21 березня. Після підписання контракту Віталій дав інтерв’ю офіційному сайту братів Кличків, фрагменти якого пропонуємо увазі читачів «ДУ».

— Віталію, чи була вірогідність проведення двобою у США?
— Така вірогідність була. Однак через те, що цей поєдинок організовує наша компанія «К2 Promotions», а ми завжди намагаємось проводити бої на високому рівні, були значні ризики через брак часу. Адже до поєдинку залишилося дев’ять тижнів... Тому зустріч пройде у Штутгарті. Але я гадаю, що наступний бій ми проведемо у Сполучених Штатах.
— Чому Ви обрали саме Штутгарт?
— Пропозиція відповідала статусу чемпіонського двобою. Є цікавість з боку вболівальників, є фінансовий партнер, арена, яка вміщує близько 16 тисяч глядачів... Загалом це місто ідеально придатне для проведення титульного бою.
— Чи велися переговори з британським боксером Девідом Хейєм, чи надалі можлива зустріч із ним?
— Переговори велися. Закінчилися вони успішно, ми дійшли спільної згоди: є усна домовленість, що цей бій відбудеться на початку літа. Спочатку з Хейєм мав битися я. Але ми з Володимиром, ледь не посварившись, кинули монетку, й доля вирішила, що покарати Хейя за його дрібні витівки має Кличко-молодший. Таким чином, домовленості, яких було досягнуто на мій бій, автоматично переносяться на бій Володимира.
— Коли оголосите місце і дату?
— Ми знаємо, де відбуватиметься бій, місце, дату, час, хто організатор... Та щоб не забігати наперед, усю інформацію оголосимо на спеціальній прес-конференції, коли підпишемо контракти.
— Ви неодноразово заявляли, що не дуже хотіли б зустрічатися з Гомесом, бо цей двобій не цікавий. Це може якось вплинути на Ваш психологічний настрій?
— У жодному разі! Психологічно я готовий. Перед собою ставлю мету, щоб поєдинок був цікавим мені й телеглядачам. Таким може бути двобій проти Леннокса Льюїса або зустріч за об’єднання поясів і титул, який залишився у Миколи Валуєва. Двобій проти Гомеса не на стільки цікавий, але якщо Всесвітня боксерська рада (WBC) зобов’язала мене захистити пояс проти цього боксера, я готовий на шляху до поєдинку проти Валуєва пройти Гомеса. Не хочу недооцінювати свого суперника. Я завжди говорив, що Бог поцілував цього спортсмена, але, на превеликий жаль, він реалізував свій талант не у спортивному залі, а у місцях для розваг.
— Як би Ви наразі оцінили фізичні кондиції Гомеса?
— Він, як казав я, талановитий спортсмен. Гомес став чемпіоном світу у важкій вазі за однією з найпрестижніших версій — WBC. Він гідно займає місце претендента на чемпіонський титул. Знаю, що він швидкий, рухливий, боксувати з ним непросто... Проте готовий у перших раундах (98% боїв я закінчував достроково) зробити усе, аби суперник закінчив двобій на помості рингу у горизонтальному положенні.
— Наскільки вірогідно, що переможець поєдинку Кличко — Гомес може зустрітися з Олегом Маскаєвим?
— Якщо брати до уваги, що за правилами WBC після обов’язкового захисту чемпіонові дозволяють добровільний, то вірогідність зустрічі Кличко — Маскаєв мінімальна.
— Як Ви відреагували на повідомлення, що WBC може зробити Маскаєва обов’язковим претендентом на титул?
— До всієї інформації ставлюсь без емоцій. Бажань багато, але завжди треба знаходити компроміс між бажаннями і можливостями. Маскаєв явно програв Самюелю Пітеру. Самюель Пітер явно програв мені. Якщо продовжувати далі, то двобій з Маскаєвим не буде цікавим ні мені, ні глядачам.
— Судячи з усього, Маскаєв виграв це право у суді.
— Переможці мають визначатися у ринзі, а не в суді. Те, що відбувається в суді, не цікавить вболівальників.
також у паперовій версії читайте:
  • БІАТЛОН: ПОВЕРНЕННЯ КОРОЛЯ
  • ЗИМОВА МІГРАЦІЯ
  • ....І ЇХ ЗАЛИШИЛОСЯ ДВОЄ
  • П’ЄДЕСТАЛ — ЗНОВУ ПОРУЧ