КРИМІНАЛ

ЗАТРИМАННЯ РОЗБІЙНИКІВ

Міліціянти розкрили зухвалий розбійний напад, скоєний вранці у Кіровському районі Донецька.

Його жертвою став 33-річний хірург однієї з лікарень міста. Двоє зловмисників напали на нього, коли він прийшов у гараж, аби їхати на своєму автомобілі на роботу. Погрожуючи пістолетом, нападники зв’язали чоловіка, вставили у рот кляп, після чого відібрали мобільний телефон і ключі від квартири. Один із них залишився вартувати «полоненого», інший пішов обшукувати його оселю.
Як з’ясувалося згодом, інформацію про те, що в будинку молодого чоловіка нібито «водяться хороші гроші», хлопці отримали випадково — через коханку одного з них, що працювала разом із потерпілим. До злочину готувалися протягом місяця, стежили за майбутньою жертвою, складаючи графік пересувань його та його матері, що живе в тій же квартирі. На момент розбою вона теж пішла на роботу, в чому вони переконалися, передзвонивши їй на домашній телефон.
Проте обшук оселі нічого не дав — розбійник, який там нишпорив, а потім повернувся до гаража, розчаровано сказав спільникові, що не знайшов нічого цікавого. Між ними виникла суперечка, яку чув потерпілий. З їхніх розмов він зрозумів, що нападники розраховували на значну здобич, крім того, почув, через кого вони зацікавилися його персоною.
Тим часом злодії, посперечавшись, поклали зв’язаного лікаря у багажник його «Ланоса», замкнули гаражні двері й удвох ще раз відправилися перевірити квартиру. Наступний обшук виявився для них більш вдалим — вони знайшли близько чотирьох тисяч гривень, з якими й зникли. Потерпілому ж пощастило звільнити руки, він вибрався з гаража і викликав міліцію.
Цей злочин був розкритий, незважаючи на те, що чоловік майже не бачив облич розбійників, оскільки ті ховали їх за піднятими комірами і спущеними на лоб шапками. Проаналізувавши почуті ним розмови й ретельно вивчивши коло його знайомих, працівники карного розшуку протягом тижня встановили і затримали розбійників — двох братів віком 21 і 29 років, мешканців Донецька. У них вилучили пневматичний пістолет, який вони застосовували під час нападу.

За повідомленням ЦГЗ УМВС України в Донецькій області
також у паперовій версії читайте:
  • МІЛІЦІЯ ВИКРИЛА МАХІНАТОРІВ
  • ВИРОК ДЛЯ КАРДЕРІВ
  • КЛЮЧ ДО РОЗКРИТТЯ ЗЛОЧИНІВ
  • ХРОНІКА ПРИГОД