ЩО? ДЕ? КОЛИ?

«ЕНЕРГЕТИЧНИЙ» БЮДЖЕТ
Близько 45% бюджету Росії формується завдяки продажу енергоносіїв. Про це прем’єр-міністр РФ Володимир Путін поінформував перший канал німецького телебачення «АРД», повідомили УНІАН у прес-службі російського уряду.
«Що стосується внеску «Газпрому» в податкову скарбничку, то він теж немалий, але й не такий великий, як могло вам здатися на перший погляд. «Нафтянка» дає близько 40% доходів до бюджету, а «Газпром» — 5–6%»,— розповів В. Путін.


У той же час він зазначив, що на «Газпромі» лежить чимале соціальне навантаження. Зокрема, на внутрішньому ринку газ продається дешевше за ринкову ціну. «Навіть після 2011 року, коли ми плануємо для промислових споживачів вийти на європейське ціноутворення, для населення, для так званого компобуту, ми зберігатимемо досить низькі ціни»,— пообіцяв прем’єр.
Крім того, є ще один важливий напрям діяльності «Газпрому», дуже тісно пов’язаний з виконанням соціальних завдань,— це розширення мережі газопостачання населення. За словами глави російського уряду, у 2005 році схвалено програму газифікації країни. Тоді рівень газифікації російських населених пунктів був 54%, а нині, через три з половиною роки, це вже 62%.


ВР СКАСУВАЛА КАНІКУЛИ
Верховна Рада ухвалила постанову «Про внесення змін до календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України». «За» проголосувало 266 народних депутатів з 444 зареєстрованих у сесійній залі.

Відповідно до постанови 19–23 січня депутати працюватимуть у комітетах і фракціях, а 26–30 січня — в округах. Як пояснив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, поточна сесія буде закрита першого дня роботи наступної сесії, яка відкривається третього лютого.
Перший заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, коментуючи результати голосування й участь у ньому фракції КПУ, заявив, що результати голосування «говорять про те, хто є членами коаліції».
У відповідь спікер зауважив: це рішення парламенту означає, що «Верховна Рада не йде на канікули, а буде працювати». За його словами, парламент продемонстрував свою консолідованість у відповідь «на цинізм». «Бо в декого вже квитки замовлені, а вони тут демонструють якусь чистоту своїх рядів»,— додав Володимир Литвин.
також у паперовій версії читайте:
  • ДОЖИВЕМО ДО СУБОТИ?
  • ХТО ОТРИМАВ ДИВІДЕНДИ ВІД ГАЗОВОГО КОНФЛІКТУ РОСІЇ І УКРАЇНИ
  • ВІЙНА ЗАБИРАЄ ЖИТТЯ
  • ТО ХТО Ж ВИНЕН?