РОЗМАЇТТЯ

НОВА ПОСЛУГА ДЛЯ ЗАКОХАНИХ ТУРИСТІВ
В італійському місті Верона, оспіваному в безсмертній трагедії Вільяма Шекспіра «Ромео і Джульєтта», закоханим туристам пропонують нову послугу. Відтепер можна вигравіювати романтичне послання на мармуровій стіні «будинку Джульєтти», заплативши за це 100 євро, повідомляє Укрінформ із посиланням на РІА «Новости».

Терасу, яка виходить на подвір'я «будинку Джульєтти», нещодавно повністю відремонтували. Нині будь-хто зможе вигравіювати на її мармурових каменях власне романтичне послання. Написи, максимальна довжина яких не має перевищувати 80 символів, карбуватимуть за допомогою лазера. Кошти, отримані від акції, йтимуть на підтримку міського театру Верони.
Культове для закоханих усього світу місце щорічно відвідують мільйони людей. Свої послання на стіні тераси вже залишили гравець футбольного клубу «Інтер» Луїш Фігу, співак Антонелло Вендітті, комік і шоумен Джорджо Панарієлло.
Дослідники стверджують, що персонажі знаменитої п'єси Шекспіра — Ромео і Джульєтта — вигадані. Насправді молодих людей з такими іменами у Вероні не було, однак муніципалітет вирішив, що, у зв'язку з неослабним інтересом до романтичної історії, один з будинків на середньовічній вулиці Каппелло буде символом вічного кохання цієї пари.

ОЩАДЛИВИЙ АНГЛІЄЦЬ
Приклад життєвої практичності продемонстрував житель Північного Йоркширу в Британії Джон Серджисон. Більш як сорок років поспіль він надсилає своїй дружині одну й ту саму новорічну листівку. У підсумку він заощадив близько 100 фунтів стерлінгів, або 150 доларів США, повідомляє Укрінформ із посиланням на АР.
Дорогу листівку Джон Серджісон придбав 1967 року. Він надіслав її своїй нареченій, проте текст завбачливо написав олівцем. За рік, коли вони одружилися, чоловік написав нове новорічне вітання на тій самій листівці, але також олівцем. Відтоді вже знайома до болю листівка приходить до Сандри Серджисон кожного Нового року. Мабуть, вона — єдина у світі жінка, яка знає заздалегідь — на багато років уперед, що саме подарує їй чоловік на Різдво і Новий рік.
Останнім часом Сандра також скористалася відкриттям чоловіка — купила дорогу листівку і надсилає її чоловікові до Нового року, щороку стираючи старі побажання і пишучи олівцем нові.
Додамо, що жителі Йоркширу добре відомі в Англії своєю ощадливістю і вмінням не розтринькувати гроші.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • НОУ-ХАУ
  • РЕКОРДИ
  • МАНДРИ
  • ФАКТ