СПОРТ

ЗА КРОК ДО ЄВРО-2009
Сьогодні в Німеччині жіноча баскетбольна збірна України проведе останній матч додаткового кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи 2009 року. Підопічні Володимира Брюховецького майже гарантували собі вихід до фінальної частини Євро-2009, здобувши три перемоги в трьох зустрічах.

У першому поєдинку групи А (в якій, крім українок, виступають команди Німеччини і Болгарії) наші співвітчизниці на виїзді переграли болгарських опоненток із рахунком 81:76. Наступний матч склався значно легше — у рідних стінах збірна України декласувала німкень з рахунком 73:47.
Третя гра стала визначальною і непростою. Для збірної Болгарії, яка після поразки від українок поступилася і німкеням, матч у Києві був останнім шансом, тому боротьба вийшла надто гострою. Ще за дві хвилини до кінця четвертої чверті рахунок був рівним (61:61), але останнє слово все ж лишилося за українками (67:61). У протистоянні з німкенями команді Володимира Брюховецького можна навіть програти, але з різницею не більше 25 очок.
Тим часом у чоловічих єврокубках два українські клуби оформили вихід до наступного раунду. Маріупольський «Азовмаш» у п’ятому турі Кубка Європи на виїзді переграв іспанську «Гран-Канарію» — 84:72, а цього тижня в домашньому матчі був сильнішим за французький «Асвел» (87:74). Із чотирма перемогами в шести зустрічах «приазовські леви» стали першими, і на другому груповому етапі зіграють із сербськими «Црвеною Звєздою», «Хемофармом» та іспанською «Памесою».
БК «Київ» після несподіваної поразки від естонського «Калева» в шостому турі розгромив німецький «Скайлайнерс» — 78:46. За рахунок додаткових показників «вовків» випередив підмосковний «Тріумф». Із чотирма перемогами обидва ці клуби потрапили до наступної стадії. У другому груповому турнірі БК «Київ» зіграє з італійським «Віртусом», турецьким «Галатасараєм» і німецьким «Ольденбургом».
27 січня маріупольці зіграють на виїзді з «Хемофармом», а кияни в Німеччині зустрінуться з «Ольденбургом».
також у паперовій версії читайте:
  • НАЙЦІКАВІШІ СПОРТИВНІ ПОДІЇ ПІВРІЧЧЯ
  • НІМЕЦЬКА БІАТЛОННА ЗВ’ЯЗКА