Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
АХІЛЛЕС РОДОМ З ЕСТОНІЇ
Естонський дослідник Фелісі Вінсі стверджує, що герой Троянської війни Ахіллес походить з Естонії, а Троя була на території нинішньої Фінляндії. У своїй книзі «Балтійське походження гомерівського епосу» він доводить, посилаючись на аналіз топонімів, географічних відомостей і клімату, що події, описані в поемах Гомера «Іліада» та «Одіссея», відбувалися на берегах Балтійського моря.

Вінсі вважає, що північні жителі 1,5 тис. років до н. е. пройшли російськими річками на південь і заклали основи Мікенської цивілізації та грецької культури. Можливо, Ахіллес — не хто інший, як герой естонського національного епосу «Калевіпоег», припускає дослідник.

ЗНАЙДЕНО МОГИЛУ Д'АРТАНЬЯНА
Французький історик Оділь Борда стверджує, що їй вдалося знайти місце, де похований Шарль де Бац де Кастельмор Д'Артаньян — прототип відомого героя романа Александра Дюма «Три мушкетери», повідомляє Укрінформ із посиланням на «The Times».
Дослідниця спростувала поширену гіпотезу про те, що тіло Д'Артаньяна доправили до Франції. Борда вважає, що мушкетера поховано в невеличкій церкві Святих Петра і Павла на околиці голландського міста Маастріхт (нині міський район Вольдер). Такого висновку вона дійшла, проаналізувавши інформацію з історичних хронік. Достеменно відомо, що Д'Артаньяна вбили 25 червня 1673 року під час франко-голландської війни. За словами історика, тоді панувала спека й була висока вологість повітря, тому доправити тіло у Францію було проблематично, а забальзамувати — дорого.
На користь цієї версії свідчить і той факт, що під час облоги Маастріхта загиблих французів зазвичай ховали у сусідній католицькій церкві, а табір Д'Артаньяна, як з'ясували нещодавно, стояв неподалік від Вольдера. До того ж, знайти могилу Д'Артаньяна у Франції не вдалося. Дослідниця проситиме французьку владу і католицьку церкву дозволити розкопки у церкві Святих Петра і Павла. На її думку, шанси знайти там останки Д'Артаньяна приблизно 50 на 50.
Шарль де Бац де Кастельмор Д'Артаньян народився на початку XVII століття в Гасконі. У віці близько 20 років він вступив до роти королівських мушкетерів і згодом (1658 року) став одним з її командирів.
Після його смерті у Франції 1700 року вийшла друком книга «Мемуари месіра Д'Артаньяна», автором якої був відомий того часу французький письменник і журналіст Гасьєн Куртіль де Сандра. На основі спогадів Дюма-батько написав роман «Три мушкетери», а також інші твори «мушкетерського» циклу — «Двадцять років потому» і «Віконт де Бражелон».
також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ДИВА
  • МАНДРИ
  • ЗНАХІДКИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».