Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
БОГДАН СТУПКА— НАЙКРАЩИЙ АКТОР
Після показу українсько-польської картини Кшиштофа Зануссі «Серце на долоні» на Римському кінофестивалі зал аплодував 15 хвилин. Про це на прес-конференції повідомив виконавець головної ролі Богдан Ступка, за яку журі присудило артистові нагороду — статуетку срібного Марка Аврелія, відзначивши його як найкращого актора.

Сюжет картини «Серце на долоні» ні Ступка, ні його син Остап, який у фільмі виконав роль охоронця героя свого батька, ні продюсер стрічки Олег Кохан не відкривають — кажуть, самі побачите. Проте відомо, що Богдан Ступка виконав роль олігарха, який бореться за своє життя. Другу головну роль — схильного до суїциду студента зіграв польський актор Марек Куделко.
В український прокат «Серце на долоні» потрапить у грудні цього року. Фільм знято польською мовою і дубльовано українською та російською. У всіх варіантах Ступка і його син самі озвучили своїх персонажів. У картині епізодичну роль журналіста виконав онук актора — Дмитро, повідомляє Ліга.

БОРГИ ІЗ ЗАРПЛАТИ ЗРОСТАЮТЬ
Президент Віктор Ющенко звернувся до Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко у зв’язку з ситуацією, що склалася в країні із заборгованістю щодо заробітної плати. Про це ForUm’у повідомили у прес-службі глави держави.

За словами Ющенка, тільки у вересні поточного року заборгованість з зарплати збільшилася на 22 відсотки і досягла 850 мільйонів гривень, перевищивши рівень початку 2007 року.
Президент висловлює особливе занепокоєння зростанням від початку 2008-го майже вдвічі боргів економічно активних підприємств. Статистика свідчить, що у 24 регіонах понад 70 відсотків боргу діючих підприємств є боргами поточного року. Кількість працівників, яким своєчасно не виплачено зарплатню, зросла більш ніж удвічі й становить понад 260 тис. осіб.
На частку економічно активних державних підприємств припадає кожна четверта неоплачена гривня, що свідчить про нездатність керівників органів державної влади своєчасно і ефективно впливати на ситуацію. «На жаль, конституційне право на своєчасне отримання заробітної плати не забезпечується і на державних підприємствах, борги яких з початку 2008 року також зросли»,— констатує глава держави.
За оцінкою Віктора Ющенка, уряд випустив з-під контролю одне з найбільш соціально важливих питань і не вживає дієвих заходів щодо його вирішення.


також у паперовій версії читайте:
  • МЕДВЕДЄВ ПРОПОНУЄ ЗМІНИ
  • УСІ НА АУКЦІОН!
  • В УКРАЇНУ НАВІДАЮТЬСЯ ПЕРШІ МОРОЗИ
  • 9 ЛИСТОПАДА ПИШЕМО ДИКТАНТ
  • ШЛЮБНИЙ БУМ
  • ЧИ БУДЕМО МЕРЗНУТИ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».