Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
КРИВЕ ФУТБОЛЬНЕ ДЗЕРКАЛО
Українські клуби програли португальським опонентам очне протистояння в груповому турнірі Ліги чемпіонів. Після нічийного третього туру «Спортингу» і «Порту» синхронно програли «Шахтар» і «Динамо», гірники при цьому ще й втратили шанси на продовження боротьби в наступному раунді головного клубного турніру континенту.

Безнадія — саме на такий епітет заслуговує нинішня гра донецького клубу. Чемпіони України в лісабонському матчі проти «Спортинга» мали ще менше шансів, ніж у домашньому протистоянні — в Донецьку до пропущеного м’яча підопічні Мірчі Луческу хоча б створили кілька по-справжньому небезпечних моментів. У столиці Португалії все було значно сумніше. До 73-ї хвилини, коли Дерлей після чудової передачі Ізмайлова забив єдиний у грі м’яч, гірники переважно відбивалися. Після голу донеччани не створили поблизу воріт португальців нічого, навіть на фінальний штурм не спромоглися, бо в арсеналі «Спортинга» є дієвий пресинг.
В іншому поєдинку групи С «Барселона» на своєму стадіоні не змогла переграти швейцарський «Базель» (1:1). Каталонці, як і раніше, очолюють квартет — у них десять очок, із дев’ятьма балами недосяжним для гірників став «Спортинг». «Шахтар», маючи в активі три очки, позмагається за путівку в Кубок УЄФА з «Базелем» (одне очко). У п’ятому турі команда Мірчі Луческу прийматиме швейцарців.
Київські динамівці хотіли вдруге перемогти чемпіонів Португалії. До оптимізму спонукала і чотириматчева серія програшів у виконанні «Порту» (підопічні Жезуалду Феррейри по двічі програли в Лізі чемпіонів і чемпіонаті країни). На переповненому стадіоні імені Валерія Лобановського господарі забили першими — на 21-й хвилині Каддурі довгим пасом знайшов майже на лінії штрафного майданчика Гіоане, а Тіберіу чітко відкотив м’яч під удар Артемові Мілевському, який більярдним за точністю ударом «поклав» кулю у правий від голкіпера Елтона кут воріт. Варто зауважити, що динамівці реалізували свою першу нагоду, хоча португальці могли забити раніше — на восьмій хвилині Рауль Мейрелеш поцілив у стійку воріт Богуша.
Після перерви динамівцям удавалося діяти за рахунком — вони змогли перевести гру подалі від власного штрафного майданчика. Та на 69-й хвилині гості вирівняли становище — після флангового штрафного Роландо на другому поверсі переграв Вукоєвича, Богуш не мав шансів парирувати цей удар.
Гра стала вельми нервовою. Відчутно стомився Мілевський, замість травмованого Гіоане на поле вийшов Бангура. Наприкінці матчу «біло-сині» втратили кілька слушних нагод, особливо прикро, що не вдалося забити на 88-й хвилині, коли після передачі від Алієва Мілевський зміг вивести на ударну позицію Вукоєвича, і Огнен метрів з десяти поцілив у стійку... Банальне футбольне правило «Не забиваєш ти — заб’ють тобі» спрацювало на другій доданій хвилині. В контратаці Лісандро безперешкодно пробіг півполя, відпасував на Лучо Гонсалеса, який розстріляв кут воріт Богуша — 1:2.
В іншому матчі групи G «Арсенал» і «Фенербахче» розійшлися миром (0:0). Шансів вийти до наступного раунду не втратила жодна з команд — «Арсенал» має вісім очок, «Порту» — 6, «Динамо» — 5, «Фенербахче» — 2. У п’ятому турі динамівці гостюватимуть у лондонських «гармашів», а «Фенербахче» прийматиме «Порту».

В інших квартетах зафіксовано такі результати.
Група А. «Клуж» — «Бордо» — 1:2, «Рома» — «Челсі» — 3:1. «Челсі» — 7 очок, «Рома» і «Бордо» — по 6, «Клуж» — 4.
Група В. «Анортосіс» — «Інтер» — 3:3, «Вердер» — «Панатінаїкос» — 0:3. «Інтер» — 8 очок, «Анортосіс» — 5, «Панатінаїкос» — 4, «Вердер» — 3.
Група D. «Ліверпуль» — «Атлетико» — 1:1, «Марсель» — ПСВ — 3:0. «Атлетико» і «Ліверпуль» — по 8 очок, «Марсель» і ПСВ — по 3.
Група Е. «Ольборг» — «Вільярреал» — 2:2, «Селтик» — «Манчестер Юнайтед» — 1:1. «Манчестер Юнайтед» і «Вільярреал» — по 8 очок, «Селтик» і «Ольборг» — по 2.
Група F. «Фіорентина» — «Баварія» — 1:1, «Ліон» — «Стяуа» — 2:0. «Ліон» і «Баварія» — по 8 очок, «Флорентина» — 3, «Стяуа» — 1.
Група Н. БАТЕ — «Зеніт» — 0:2, «Реал» — «Ювентус» — 0:2. «Ювентус» — 10 очок, «Реал» — 6, «Зеніт» — 4, БАТЕ — 2.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • ГЛОК ДЛЯ ЧЕМПІОНСТВА
  • ГРЕКИ З’ЇЛИ «ВОВКІВ»
  • П’ЯТІРКА ДЗИНЗИРУКА
  • РОЗМИНКА НА «КАРПАТАХ»
  • З НЕВДАХ — У ЛІДЕРИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».