Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ХАРКІВСЬКИЙ УДАР ПО ДОНЕЦЬКУ
Матч між донецьким «Металургом» і харківським «Металістом» став центральним у дванадцятому турі української футбольної першості.

Протистояння другої та третьої команди нинішнього чемпіонату було прагматичним, з незначною кількістю гольових моментів. Нерви виявилися міцнішими в команди Мирона Маркевича. На 86-й хвилині Ганчарчик довгим вивів на ударну позицію Трішовіча і той не схибив. Ще за дві хвилини рахунок подвоїв Конюшенко, котрий замкнув простріл Едмара. «Матч був важливим для обох команд. Якби ми програли, то було б складно наздогнати «Металург». Напевно, наші суперники теж думали про це,— зазначив Мирон Маркевич.— Загалом поєдинок виявився рівним, але наприкінці ми додали й забили два м'ячі. Можна сказати, гра йшла до нічиєї. Це була боротьба за шість очок. Заміни нам допомогли». «Двобій був рівним. Ми думали, що він так і завершиться нульовою нічиєю, але не вистачило п'яти-шести хвилин,— зауважив наставник «Металурга» Ніколай Костов. — Помилка наших захисників — отримали перший гол. Цей м'яч зламав нашу команду, а згодом пропустили й другий. «Металіст» — зіграна команда, гравці добре «читають» гру, не панікують. Гадаю, вона — одна з найкращих в Україні. Бажаю успіху в Кубку УЄФА».
Донецький «Шахтар» знову засмутив своїх уболівальників. У Сумах «гірники» не впоралися з аутсайдером української Прем'єр-ліги ФК «Харків», який посідає останню сходинку в турнірній таблиці. Найкращу нагоду відзначитися в першому таймі на 37-й хвилині втратив Брандао. У подальшому підопічні Мірчі Луческу не реалізували ще кілька моментів. Бразильський форвард узагалі став антигероєм зустрічі, отримавши червону картку. Під завісу матчу Брандао щось не поділив з Іваном Козорізом, ліктем розбив йому ніс, за що його вилучили з поля. Отже, 0:0 і «Шахтар», здається, надійно «забив» собі місце всередині турнірної таблиці. «Зрозуміло, я не задоволений результатом. Та головне, не задоволений тим, що не забиваємо практично зі стовідсоткових гольових ситуацій,— зазначив після гри головний тренер «гірників» Мірча Луческу.— Фактично всі матчі, в яких нам не вдавалося здобути перемогу, були такого самого плану, як сьогоднішній. Мали перевагу, безліч моментів, але не забивали. Напевно, деякі футболісти, які ще не зрозуміли, мають усвідомити: головна ознака чемпіонату України — гра на межі самопожертви».
Київські динамівці, котрі цієї осені гідно виступають на усіх фронтах,— у Лізі чемпіонів, чемпіонаті та Кубку України, не раз говорили про проблеми з настроєм на внутрішні ігри після єврокубкових матчів. А тут — суперник, який хоч і має неабиякі проблеми у нинішньому сезоні, але суперник непоступливий — сімферопольська «Таврія».
У стартовому складі порівняно з матчем у Порту Юрій Сьомін зробив одразу дві заміни — дав відпочити лідерові півзахисту Олександрові Алієву та випустив у захисті Романчука. Каддурі, який звикає до нової позиції опорного півзахисника, цього разу грав ближче до лінії атаки. Замість Алієва у складі з'явився Єрьоменко.
Команди активно розпочали гру — кримчани на четвертій хвилині мали момент біля воріт «Динамо», але надійно зіграв голкіпер гостей Богуш. Кияни відразу відповіли гострою атакою, що завершилася призначенням пенальті у ворота господарів за порушення правил проти Бангура. Форвард киян із другої спроби зумів забити. Через п'ять хвилин «Таврія» мала відігруватися, але Ковпак невпевнено пробив із лінії воротарського майданчика.
На 16-й хвилині кримчани знову ледь не забили — на виході у боротьбі з Ідахором помилився Богуш, тож ситуацію врятував Діакате. Далі надійшла черга київської команди не реалізовувати свої моменти. Спочатку Мілевський розстрілював ворота господарів, але голкіпер кримчан Бандура дивом зреагував на цей удар і вибив м'яч, а потім захисник «Таврії» після проходу та удару з близької відстані того ж Мілевського виніс м'яч за бічну лінію.
У середині тайму мало не дійшло до бійки, коли Діакате навмисно вдарив плечем Любеновіча, але арбітр обмежився попередженням. Наприкінці першої половини гри команди обмінялися дальніми ударами Ковпака й Каддурі.
Другий тайм «Динамо» розпочало набагато активніше, з явним наміром не відтягувати потрібний результат на останні хвилини гри. Атаки столичної команди принесли успіх — на 54-й хвилині після передачі Бангура Мілевський пробив головою і зробив рахунок 2:0 на користь гостей. Після цього «Динамо» відійшло назад, а кримчани зрозуміли, що їм під силу забивати київському суперклубу. Як кажуть, гол «назрівав» — після дальнього удару Голайдо пробивав Йокшас, та м'яч пролетів поряд зі стійкою, а на 63-й хвилині забив колишній динамівець Лакі Ідахор. Асистував йому Голайдо навісом із лівого флангу. Підопічні Сьоміна відповіли швидкою атакою, проте пішли вперед; Бангура не використав вихід сам на сам із воротарем «Таврії» після відмінної передачі Артема Мілевського. Кримчани, котрі у ці хвилини спіймали кураж, не збиралися спинятися на досягнутому і почали пресингувати киян на їхній половині поля. Одначе дався взнаки вищий клас столичної команди — динамівці почали тримати м'яч і зрештою збили темп гри. Долю зустрічі в останню десятихвилинку вирішив Артем Мілевський. Спочатку на 83-й хвилині він заробив, але не реалізував пенальті, пробивши у руки Бандурі, а за кілька хвилин таки зробив дубль. Гіоане, який замінив у цьому матчі Бангура, прорвався лівим флангом і пробив по воротах, м'яч улучив у захисника і відлетів до Мілевського, який цього разу не промахнувся. 3:1 — і «Динамо» залишається одноосібним лідером української першості.
Результати матчів дванадцятого туру: «Арсенал» — «Ворскла» — 0:0, «Зоря» — ФК «Львів» — 1:1, «Таврія» — «Динамо» — 1:3, «Карпати» — «Металург» (З.) — 0:0, «Кривбас» — «Іллічівець» — 0:0, «Чорноморець» — «Дніпро» — 1:1, ФК «Харків» — «Шахтар» — 0:0, «Металург» (Д.) — «Металіст» — 0:2.
також у паперовій версії читайте:
  • ПАДІННЯ РЕКОРДУ «ЧЕЛСІ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».