Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
НЕОНАЦИСТИ — ПРОТИ БАРАКА ОБАМИ
Американським спецслужбам вдалося розкрити змову з метою масового вбивства темношкірих американців та кандидата в президенти Сполучених Штатів Америки Барака Обами. Про це йдеться у заяві, поширеній прес-службою Бюро з питань контролю за обігом алкоголю, вогнепальної зброї, тютюну та вибухових речовин, повідомляє вашингтонський кореспондент Укрінформу.

Звинувачення у підготовці злочину було висунуто двом молодим людям: 20-річному Деніелу Коварту зі штату Теннессі та 18-річному Полу Шлесселману, що живе в Арканзасі. Їх затримали 22 жовтня в місті Джексоні (штат Теннессі). У момент арешту в машині зловмисників виявлено декілька одиниць вогнепальної зброї. Молоді люди планували пограбувати магазин з вогнепальною зброєю, а потім напасти на одну з місцевих шкіл. Проте, який саме навчальний заклад був обраний як об'єкт нападу терористів, інформації немає, однак відомо, що там навчаються переважно діти афроамериканців.
За словами агента регіонального представництва бюро в місті Нешвіллі Джима Каванаха, зловмисники мали намір убити рівно 88 людей, а 14 з них — відтяти голови. Така кількість жертв була обрана не випадково, оскільки числа 88 та 14 мають символічне значення для ідей неонацизму та домінування білої раси, які поділяють обидва затриманих. Барак Обама мав стати останньою мішенню в цій різанині. Самі учасники змови були готові до того, що не вийдуть живими з приміщення.

ДАЛАЙ-ЛАМА ПРИПИНЯЄ БОРОТЬБУ ЗА АВТОНОМІЮ ТИБЕТУ
Духовний лідер Тибету Далай-лама заявив, що відмовляється від спроб домогтися більшої автономії від Китаю. Виступаючи перед своїми прихильниками в місті Дхарамсала на півночі Індії, де перебуває уряд Тибету у вигнанні, Далай-лама пояснив це рішення тим, що не отримав позитивної відповіді з боку Пекіна.

«Я здаюся»,— сказав духовний лідер. За його словами, у листопаді відбудеться зустріч тибетських вигнанців, на якій буде вирішено, що робити далі.
Представник Далай-лами у Європі Церін Таші піддав критиці міжнародне співтовариство за те, що воно не справило достатнього впливу на Китай у тибетському питанні. «Коли справа стосується Китаю, всі, зокрема і в ООН, вдають, ніби там права людини не порушуються, навіть у Тибеті; але ми знаємо, що й у китайців немає громадянських прав і демократичних свобод»,— сказав Церін Таші.
Влада Китаю не раз звинувачувала Далай-ламу в тому, що він обстоює відокремлення Тибету від КНР. Далай-лама відкидав ці обвинувачення і наголошував, що висловлюється лише за автономію регіону з метою збереження його унікальної буддійської культури. У Пекіні нагадують, що Тибет був частиною Китаю протягом багатьох століть. Більшість тибетців підтримують курс свого духовного лідера на автономію. Єдиною великою організацією, учасники якої наполягають на незалежності регіону, є Тибетський молодіжний конгрес.
також у паперовій версії читайте:
  • СХІД ПОТРЕБУЄ ІНВЕСТИЦІЙ
  • НАЙГІРШЕ ПОЗАДУ?
  • ГАРБУЗИ НЕ ВИННІ
  • МОРЯКИ НАВЧИЛИСЯ БОРОТИСЯ З ПІРАТАМИ
  • ВІЙНА ТРИВАЄ, ДОКИ НЕ ПОХОВАНО ОСТАННЬОГО СОЛДАТА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».