Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
НОКАУТ ВІД «ДИНАМО»
Центральним матчем одинадцятого туру стало протистояння дніпропетровського «Дніпра» з донецьким «Металургом». У цьому поєдинку команди створили стільки голевих моментів, що вистачило б на кілька зустрічей, та суперники тільки по одному разу завершили атаки результативно. У підсумку — нічия 1:1.

Третій відповідальний матч для перевірки реальних сил для донецького «Металурга» відбувся в Дніпропетровську. Якщо брати до уваги те, що в перших двох зустрічах з «Динамо» та «Шахтарем» донеччани взяли очко в дербі і не дуже заслуговували на програш у Києві, то цей поєдинок мав зацікавити вболівальників.
Початок гри команди провели в центрі поля. У «Дніпра» був шанс відзначитися на перших хвилинах, коли подачу Денисова мав можливість успішно завершити Ротань, але пробив вище від воріт. А коли господарі вдруге дісталися воріт Дишленковича, донецьким захисникам врятувати їх не вдалося. Калиниченко біля штрафного майданчика суперника віддав м’яч на Назаренка, і той пробив по центру, нападник дніпропетровців Воробей випередив Чечера й переправив м’яч у сітку — 1:0. Мав «Дніпро» шанс відразу ж подвоїти рахунок. Калиниченко сильно пробив з-за меж штрафного майданчика, Дишленкович невдало відбив м’яч перед собою, але захисник підстрахував свого голкіпера. А трохи пізніше після невдалої подачі кутового дуже небезпечно пробивав Ротань, однак м’яч пролетів у лічених сантиметрах від стійки воріт. У «Металурга» можна пригадати небезпечну подачу кутового, але ніхто пробити так і не зміг, а також небезпечний удар Макрідіса, від якого м’яч пройшов поряд зі стійкою. Більше шансів для взяття воріт команди до кінця першого тайму не мали. Відзначилися тільки Фернандеш і Воробей, які отримали по жовтій картці.
На початку другого тайму «Металург» зрівняв рахунок. Подачу кутового з правого флангу від Фернандеша точно головою замкнув Чечер — 1:1. У подальшому рахунок міг змінитися на будь-чию користь. Спочатку нагода була в «Дніпра»: Давідсон на швидкості пройшов правим флангом і заробив кутовий, Назаренко подав, і м’яч відскочив до Клімавічюса, якому ніхто не заважав, але після удару шкіряна куля пройшла вище від воріт. Відповіддю став вихід Фабіньо віч-на-віч з голкіпером дніпропетровців. Він міг пробити сам, але віддав м’яч у центр на Кінгслі, удар якого виявився неточним. З цього моменту і до останніх хвилин матчу нагода змінити рахунок була тільки в господарів. Зокрема, Воробей не встиг на гостру передачу у виконанні Назаренка, Той же Назаренко зі штрафного влучив у поперечину, а Калиниченко зі штрафного пробив прямо в руки Дишленковичу. Потім Зотов вирішив допомогти дніпропетровцям і віддав м’яч на лінії власного штрафного майданчика Коноплянці, але молодий нападник «Дніпра» не влучив у дальній кут воріт. Останній шанс (навіть можна сказати «супершанс») мав Льопа. Назаренко вивів його на ударну позицію, але м’яч полетів вище воріт. Удар Назаренка з гострого кута зі штрафного в компенсований час можна назвати ударом відчаю — м’яч влучив у сітку, але із зовнішньої сторони.
«Дніпро» втратив очки в матчі, у якому мав би перемагати.
Футболісти луганської «Зорі» навіть у страхітливому сні не могли уявити, що до п’ятнадцятої хвилини матчу з київським «Динамо» будуть програвати з рахунком 0:4. За цей проміжок часу двічі відзначився Бангура та по одному разу Алієв і Гіоане. У другому таймі Юрій Сьомін випустив на поле гравців дубля — Зозулю, Романчука та Черната, але від цього мало що змінилося. Господарі й далі атакували. Після одного з гострих моментів арбітр призначив пенальті у ворота гостей, який чітко реалізував Зозуля. Тож перемога «Динамо» з рахунком 5:0, що дало киянам змогу стати одноосібними лідерами і на два очки випередити донецький «Металург».
Криворізький «Кривбас» активно розпочав матч проти чемпіона країни — донецького «Шахтаря». Поки «гірники» входили у гру, уже на п’ятій хвилині Балабанов вийшов сам на сам з П’ятовим, але програв якусь мить воротарю донеччан. За дві хвилини уже Костишин перевірив Андрія на пильність — сильно, але по центру, пробивши з лінії штрафного майданчика. На 11 хвилині «Шахтар» не врятував і П’ятов. Після кутового відзначився Максимов. Якби «Кривбас» і далі витримав такий темп гри, невідомо скільки ще разів довелося б «гірникам» витягувати м’яч із сітки воріт. Але гості майже відразу пропустили після комбінації Брандао і Гладкого та удару бразильця. У подальшому «гірники» налагодили контроль за м’ячем і на початку другого тайму після удару Даріо Срни вийшли вперед. На 69-й хвилині швидку комбінацію за участі Фернандіньо та Жадсона завершив Гладкий, а вже за три хвилини остаточний рахунок у грі встановив Брандао — 4:1 на користь «Шахтаря».
Минулі вихідні стали справжнім святом для шанувальників львівського футболу: представники Галичини здобули дві перемоги. «Карпати» в Сімферополі не залишили каменя на камені від місцевої «Таврії», а ФК «Львів» зробив подарунок новоспеченому тренерові Сергію Ковальцю і в непростому матчі переміг ФК «Харків».
Результати матчів одинадцятого туру: «Динамо» — «Зоря» — 5:0, «Шахтар» — «Кривбас» — 4:2, «Іллічівець» — «Чорноморець» — 1:0, «Металіст» — «Арсенал» — 3:1, «Дніпро» — «Металург» (Д) —1:1, «Ворскла» — «Металург» (З) —1:1, «Таврія» — «Карпати» — 1:4, ФК «Львів» — ФК «Харків» — 1:0.
також у паперовій версії читайте:
  • ЛІДЕРИ — БЕЗ ВТРАТ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».