Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЦІНИ НА ЛІКИ ЗНИЗЯТЬСЯ?
Державна податкова адміністрація України протягом перших двох тижнів листопада перевірятиме 80 найбільших постачальників ліків щодо обґрунтованості встановлених ними цін. Про це повідомив голова ДПА України Сергій Буряк на нараді в Кабінеті Міністрів з питань цінової політики на ринку лікарських засобів.

Посадовець поінформував, що за вісім місяців поточного року до України експортовано ліків на суму 6,8 млрд грн, причому найбільше їх завезли 2–3 великі компанії. Тож є підстави припустити наявність монопольної змови.
Крім того, голова ДПАУ вважає необґрунтованим підвищення цін на лікарські засоби через зростання курсу долара, оскільки постачальники мали значні складські запаси.
Тим часом виконувач обов'язків голови Антимонопольного комітету Олександр Мельниченко сповістив, що АМКУ здійснює перевірку за фактом необґрунтованого підвищення цін на ліки в українських аптеках.

ЧИ ДОПОМОЖУТЬ ДОСТРОКОВІ ВИБОРИ ВИЙТИ З ПОЛІТИЧНОЇ КРИЗИ?
Дострокові парламентські вибори не сприятимуть виходу з політичної кризи — так вважають 79% українців. Про це УНІАН повідомили в Інституті Горшеніна, посилаючись на підсумки всеукраїнського телефонного опитування. У той же час майже кожен десятий громадянин (9,7%) сподівається, що вибори допоможуть подолати кризу. Майже половина респондентів (48,9%) переконана, що найбільшу вигоду від позачергових виборів отримає Президент України. Ще третина (30% опитаних) не розуміє, кому ці вибори потрібні.

Як засвідчують результати опитування, 61% виборців негативно ставиться до факту дострокового припинення повноважень Верховної Ради. Майже однакова кількість опитаних висловлюються з цього приводу позитивно або нейтрально (15,5% та 15,2% відповідно), тоді як 53,5% респондентів упевнені: одночасно з парламентськими виборами необхідно провести й дострокові президентські вибори, що свідчить про недовіру суспільства до всіх без винятку інститутів влади.
Порівняно з 2007 роком збільшилася кількість респондентів, переконаних у тому, що результати голосування будуть сфальсифіковані. Якщо торік 67,6% опитаних Інститутом Горшеніна респондентів стверджували, що не вірять у чесність виборів, то нині таких 81,1%. Незважаючи на це, 58,5% громадян планують прийти на виборчі дільниці і проголосувати за ту чи іншу партію.
Опитування проводилось 15–18 жовтня в усіх обласних центрах України, у Києві та Севастополі. Усього опитано 1000 респондентів, старших від 18 років. Квотами у вибірці були вік і стать. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує 3,2%.
також у паперовій версії читайте:
  • ВЕРХОВНИЙ СУД ВИПРАВДАВ ГЕНЕРАЛІВ
  • МЕШКАНЦІ З ОЧЕРЕТУ
  • ТЕЛЕФЕСТИВАЛЬ НАЗВАВ ПЕРЕМОЖЦІВ
  • ГПУ МАТИМЕ ОРИГІНАЛИ ПЛІВОК МЕЛЬНИЧЕНКА?
  • СТАРТУВАВ ПЕРШИЙ «ЧАНДРАЯН»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».